A finn együttes is bejutott a legjobb négy közé a világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2007.05.10. 21:06
Utolsóként a finn válogatott jutott be a jégkorong-világbajnokság elődöntőjébe Moszkvában. Az észak-európai csapat a következő meccsen a házigazda orosz együttessel csap össze.
Örülhetnek a finnek, bekerültek a legjobb négy közé
Reuters
Örülhetnek a finnek, bekerültek a legjobb négy közé
Örülhetnek a finnek, bekerültek a legjobb négy közé
Reuters
Örülhetnek a finnek, bekerültek a legjobb négy közé

Három hely már elkelt a jégkorong-világbajnokság elődöntőjében, Kanada a címvédő Svédországgal került egy párba, a házigazda oroszok pedig az utolsó negyeddöntő, az Egyesült Államok-Finnország összecsapás győztesével mérkőznek.

Az első harmadban sokáig nem született gól, tizenhét perc elteltével azonban Tuomo Ruutu találatával sikerült megszereznie a vezetést az európai válogatottnak. A játékrész végén ráadásul emberelőnybe is kerültek.

Az amerikaiakat viszont nem zavarta meg Hall kiállítása, emberhátrányból is betaláltak 48 másodperc után, Tobias Petersen volt eredményes.

A 25. perctől azonban újra az Egyesült Államok csapatának kellett kapaszkodnia, ugyanis Saravo újra vezetést szerzett a finneknek. Ismét sikerült az egyenlítés, ezúttal Arnason talált Lehtonen kapujába.

Az amerikaiaknak továbbra sem sikerült átvenniük a vezetést, megint a finnek kerültek előnybe Viuhkola révén, az ellenfélnek erre is volt válasza, Stempniak volt eredményes. A harmad utolsó gólját (emberelőnyből) a finnek szerezték, Kallio révén ismét náluk volt a vezetés.

A hat gólt hozó második harmad után a záró játékrészben már csak egy találatot tudtak összehozni a csapatok. Ez – szintén emberelőnyből – Hutchinson nevéhez fűződött, aki balról vágta a korongot Lehtonen hálójába.

Következett a hosszabbítás, de ez nem hozott döntést (az amerikaiak Parise révén eljutottak legalább egy kapufáig), a csapatoknak szétlövéssel kellett eldönteniük ki jut tovább.

Az első négy kör nem hozott találatot, majd az ötödik körben Phil Kessel már a második próbálkozását hibázta el. Ezután a rutinos Peltonen vezette kapura a korongot, és ő már nem hibázott. Ez a találat azt jelentette, hogy Finnország lesz a házigazda orosz válogatott ellenfele az elődöntőben.

JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG, MOSZKVA

NEGYEDDÖNTŐ
Egyesült Államok-Finnország 4-5 (0-1, 3-3, 1-0, 0-0, 0-1)- szétlövés után
G: Petersen (21.), Arnason (28.), Stempniak (35.), Hutchinson (55.) ill. Ruutu (18.), Saravo (25.), Viuhkola (31.), Kallio (36.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik