Jagr és Shanahan góljával megint nyert a Rangers a Buffalo ellen

Vágólapra másolva!
2007.05.02. 08:55
Az NHL keddi játéknapján a Buffalo nem tudta harmadik győzelmét megszerezni a New York Rangers ellen, 2-1-es vereséget szenvedett a Sabres. Jagr és Shanahan szerezte a New York góljait a Keleti-főcsoport elődöntőjében, ahol 2-2-re állnak a csapatok négy mérkőzés után összesítésben. Az Anaheim hosszabbításban tudta legyűrni a Vancouvert, ezzel nagyon közel kerültek a Nyugati-főcsoport döntőjéhez a Kacsák.
Brendan Shanahan gólja nagyon kellett az újabb győzelemhez a Rangersnek
Brendan Shanahan gólja nagyon kellett az újabb győzelemhez a Rangersnek
Brendan Shanahan gólja nagyon kellett az újabb győzelemhez a Rangersnek
Brendan Shanahan gólja nagyon kellett az újabb győzelemhez a Rangersnek

Szavazás

Melyik csapat nyeri meg a Stanley-kupát?

Írja be az itt látható számot!
A Keleti-főcsoport elődöntőjében a New York Rangers az alapszakasz legjobbját fogadta. A hazaiak két rutinos csatáruk emberelőnyös találatával nyerték meg a mérkőzést, ahol nagy szükség volt Lundqvist kapus bravúrjaira is, hiszen a Sabres majdnem visszahozta a mérkőzést.

Kotalik egyből válaszolt ugyanis Shanahan góljára a harmadik harmadban kilenc perc elteltével. Az utolsó pillanatokban, 17 másodperccel a vége előtt pedig a gólvonalon állította meg a korongot a New York svéd hálóőre, hogy meghiúsítsa a hosszabbítást, és második győzelméhez juttassa csapatát a párharcban.

A Buffalón az alapszakaszbeli teljesítménye után most nagy a nyomás, de hazai nézők előtt folytathatják, ahol már kétszer is nyerni tudtak a new yorkiak ellen.

A Vancouver saját maga tette naggyá a vendég Anaheim Duckst a Nyugati-főcsoport döntőjéért való küzdelemben. A hazaiak a harmadik harmad elejére kétgólos előnybe kerültek, a végén azonban hosszabbításban fordította meg a meccset a kaliforniai csapat.

A kanadaiak ráadásul nyolcszor is emberelőnyhöz jutottak, amelyek közül azonban csak egyet tudtak gólra váltani. Többször is 5-3-as szituációban mondtak csődöt a Canucks csatárai.

Nem is csoda, hogy a Vancouver rendelkezik a legrosszabb emberelőnyös mutatóval (6,9 %) a playoffban még érdekelt gárdák közül. Példát vehetnének a Kacsákról, akik vasárnap öt „power play” közül kettőt is góllal zártak, mutatójuk pedig a harmadik legjobb a rájátszásban: 22,5 %.

ÉSZAK AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐK
NEW YORK RANGERS–BUFFALO SABRES 2-1 (0-0, 1-0, 1-1)
Gólok: Jagr (20:45 – Nylander, Rozsival), Shanahan (ee. 8:31, Matt Cullen), ill. Kotalik (49:04, Connolly)
Kapusok: Lundqvist (29/30), ill. Miller (26/28)
A párharc állása: 2:2.

VANCOUVER CANUCKS–ANAHEIM DUCKS 2-3 (1-0, 1-0, 0-2, 0-1)
Gólok: Naslund (12:55, Ohlund, Linden), Morrison (17:31, Sedin, Ohlund), ill. Pronger (23:58, Pahlsson, May), Selanne (34:18, Pronger, Kunitz), Moen (62:07, Pahlsson, Niedermayer)
Kapusok: Luongo (27/30), ill. Giguere (24/26)
A párharc állása: 3:1 az Anaheim javára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik