Ladányi Balázs szerint nem kellett mindent kiadniuk magukból

Vágólapra másolva!
2007.04.16. 16:23
Sokáig nem ülhettünk a babérokon a Litvánia elleni 6–1-es győzelem után a ljubljanai Divízió 1-es világbajnokságon, hiszen hétfőn este már a házigazda Szlovénia elleni rangadó vár a magyar válogatottra. Az mindenesetre örömteli, hogy láthatóan nincs rossz formában a csapat.
Vaszjunyin Artyom meghálálta a kapitány bizalmát
Reuters
Vaszjunyin Artyom meghálálta a kapitány bizalmát
Vaszjunyin Artyom meghálálta a kapitány bizalmát
Reuters
Vaszjunyin Artyom meghálálta a kapitány bizalmát

A litvánok ellen Kovács Csaba, Ocskay Gábor és Palkovics Krisztián sora parádésan játszott, sokat járatták a korongot, látványos, gyors akciókat vezettek, és három gólt is ők hoztak össze.

A kétgólos Kovács ehhez képest azt is kiemelte a találkozó után, hogy a második sor, Ladányi Balázs, Vas Márton és Peterdi Imre milyen jól dolgozott.

A szintén két találatot jegyző Ladányi azt is hozzátette, nem kellett mindent kiadniuk magából a fiúknak, ami nagyon fontos lehet a sorozat további részében.

Tavaly, Amiens-ben ugyanis kicsit elfáradtak a mieink a hajrára, és ez vezetett a Japán elleni, 6–3-as zakóhoz.

Érdemes megemlíteni a harmadik sorunkat is: Holeczy Roger, Gröschl Tamás és Vaszjunyin Artyom rengeteget korcsolyázott, sokat dolgozott a palánk mellett, és nem engedte levegőhöz jutni a litván támadókat.

Az Alba Volánban mostanában – Jan Jasko edző visszatérése óta – kevesebb lehetőséghez jutó, és az utóbbi hetekben-hónapokban egyébként sem élete formájában játszó Vaszjunyin Pat Cortina csapatában sem alapember még.

Előzetesen a kapitány azt kérte tőle, hogy ha csak néhány percre küldi őt pályára, akkor is tegyen ki magáért.

A fiatal szélső végül a harmadik sorba került, és sikerült is élnie a bizalommal, mezőnymunkája mellett egy gólpassz is fűződik a nevéhez.

A találkozó után különösen akkor derült fel az arca, amikor megtudta, hogy a Volán szlovák mestere is ott volt a lelátón Ljubljanában – vasárnapi teljesítményével Jan Jaskónak is megmutatta, érdemes lehetőséget adni neki.
  • Bálint Mátyás
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik