Újra a liga élére ugrott a Buffalo

Vágólapra másolva!
2007.02.08. 09:42
Hazai pályán nyert a és átvette a ligában a vezetést a Buffalo Sabres az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) alapszakaszának 119. játéknapján. A Detroit Red Wings 4-2-re győzte le a Phoenixet, míg az Anaheim 3-2-re kapott ki hazai pályán.
Thomas Vanek (balra) a liga élére lőtte a Buffalót
Reuters
Thomas Vanek (balra) a liga élére lőtte a Buffalót
Thomas Vanek (balra) a liga élére lőtte a Buffalót
Reuters
Thomas Vanek (balra) a liga élére lőtte a Buffalót

Thomas Vanek kétszer volt eredményes az Ottawa ellen, így nagy részben neki köszönhető, hogy megtörte a Buffalo négy mérkőzés óta tartó vereségi sorozatát a Senators ellen, és ezzel a győzelemmel a liga élére lőtte a Sabrest.

Vanek a mérkőzés vége előtt négy perccel volt eredményes 2-2-es állásnál, így a Sabres két ponttal gazdagodott, és már hat az előnye keleten a második New Jersey előtt.

A buffalóiak a negyedszer nyertek a legutóbbi öt találkozójukból, és egy ponttal előzik meg a Nyugati-főcsoport éllovasát, a Nashville.

Henrik Zetterberg győztes gólja - Holmström (pirosban) a lép át a pakkot, nehogy elakadjon benne
Reuters
Henrik Zetterberg győztes gólja - Holmström (pirosban) a lép át a pakkot, nehogy elakadjon benne

Detroitban Henrik Zetterbergnek köszönhetik a hazaiak, a két pontot, és ezzel azt, hogy a red Wings kitartóan üldözi a listavezető Predatorst nyugaton.

A svéd balszélsőnek a harmadik harmadban szerzett találata volt a századik karrierje során, ami egyben a Coyotes elleni mérkőzés győztes gólja is volt.

„Nem becsülik meg eléggé, ahhoz, hogy a legjobb játékosok közé kerülhessen – mondta Zetterbergről Wayne Gretzky, a Phoenix vezetőedzője. – Pedig határozottan abba a csoportba tartozik”

„Ő a legjobb játékos akit valaha láthattunk – reagált a dicsérő szavakra a svéd támadó, - és ez a nyilatkozat nagyon boldoggá tesz engem.”

Patrick Lalime harmincnégy védést mutatott be a Vancouver otthonában, így elsősorban annak köszönheti a Blackhawks idegenbeli győzelmét, hogy a kanadai hálóőr nem kapott gólt.

Shotout-ot ért el Rick DiPietro, a New York Islanders kapusa is, akinek ez volt az ötödik a szezonban és a tizenegyedik karrierje során, így nagyon sokat tett azért, hogy a hazaiak legyőzzék a Philadelphia Flyerst.

Jonathan Cheechoo is duplázott a magyar idő szerint csütörtök hajnali játéknapon, ráadásul csapata, a San Jose Sharks legyőzte a szezont nagyszerűen kezdő Anaheimet.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

119. játéknap
Anaheim Ducks San Jose Sharks 2-3
Vancouver Canuck Chicago Blackhawks 0-3
Detroit Red Wings Phoenix Coyotes 4-2
New York Islanders Philadelphia Flyers 2-0
Buffalo Sabres Ottawa Senators 3-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik