Phoenixben kikapott a ligaelső Nashville

Vágólapra másolva!
2007.02.02. 10:29
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 113. játéknapján Phoenixben szenvedett egygólos vereséget a liga legjobb mutatójával rendelkező egylete, Nashville. A mérkőzést eldöntő találatot Yanic Perreault szerezte az 55. percben. Ez volt a Predátorok 13. veresége a bajnoki szezonban.
Souraynek (Montreal, balra) akad némi nézeteltérése Armstronggal (Pittsburgh, jobbról a második)
Reuters
Souraynek (Montreal, balra) akad némi nézeteltérése Armstronggal (Pittsburgh, jobbról a második)
Souraynek (Montreal, balra) akad némi nézeteltérése Armstronggal (Pittsburgh, jobbról a második)
Reuters
Souraynek (Montreal, balra) akad némi nézeteltérése Armstronggal (Pittsburgh, jobbról a második)

Bostonban a hazai csapat a 24. perc végéig 1-0-ra vezetett, de aztán Chris Drury két góljával fordítottak a vendégek, és a Sabres nem is engedte ki kezéből a győzelmet. A Buffalo a héten másodszor győzte le a Bostont, a két meccsből 10-2-vel jött ki a Sabres.

Philadelphiában Zach Parise 60. percben szerzett gólja túlórát ért a vendég New Jersey Devilsnek, akik a hosszabbításban 4:10-nél Brad Lukowich góljával aztán a győzelmet is megszerezték.

A bajnoki címvédő Carolina a héten már kapott otthon egy négyest - a Toronto verte őket 4-1-re -, most a Tampa Baytől kapták meg a „párját”. A Hurricans ráadásként ezúttal gól nélkül maradt, a vendégek kapusa, Johan Holmqvist 31 lövést hatástalanított. A 35:12 percig nem esett gól a találkozón.

A kétgólos Viktor Kozlov vezérletével három találattal verte a NY Islanders idegenben az Atlantát.

Pittsburghben 4-4-es hatvan perc, majd gólnélküli hosszabbítás után a szétlövés döntött: a Pingvineknél Christensen és Malkin belőtte, Crosby kihagyta a büntetőjét, a vendég Montrealból csak Kovaljev volt eredményes.

A Florida három góllal verte a Washingtont, a hazai csapatban Jozef Stumpel és Martin Gelinas két-két gólja mellett kiosztott egy-egy asszisztot is.

A Colorado-Minnesota találkozó az 56. perc közepéig 3-3-ra állt, akkor Marian Gaborik aznapi második találatával előnybe kerültek a vendégek, akik Mikko Koivu üreskapus gólja révén az utolsó percben bebiztosították a győzelmet.

Hiába jött vissza egygólos hátrányra az Edmonton Vancouverben 59:21 percnél, a házigazda Canucks 21 másodperccel később újabb góllal visszaállította a kétgólos különbséget. Az ötödik, immár üres kapuba lőtt, biztos győzelmet érő gólt Jan Bulis szerezte.

Los Angelesben 2-2-es rendes játékidőt követően a túlórában Lasse Kukkonennek és a Chicagónak 57 másodperc is elég volt a győztes találathoz.

Úgy nyert a Dallas a San Jose ellen idegenben, hogy tizenhat(!) lövésükből négy gól született. A vendégek azért is lehettek visszafogottabban veszélyesek a hazai kapura, mert 31 percnyi büntetést szedtek össze - ellentétben a házigazdák 17 percével -, ám támadásbéli pontosságuk biztos győzelmet ért.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 113. JÁTÉKNAP:
Philadelphia Flyers-New Jersey Devils 5-6 – h.u.
Carolina Hurricanes-Tampa Bay 0-4
Atlanta Thrashers-New York Islanders 2-5
Boston Bruins-Buffalo Sabres 1-3
Florida Panthers-Washington Capitals 6-3
Pittsburgh Penguins-Montreal Canadiens 5-4 – szétlövésben
Colorado Avalanche-Minnesota Wild 3-5
Phoenix Coyotes-Nashville Predators 3-2
Vancouver Canucks-Edmonton Oilers 5-3
Los Angeles Kings-Chicago Blackhawks 2-3 - h u.
San Jose Sharks-Dallas Stars 2-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik