Az utolsó tíz percben fordított a Columbus

User UserUser User
Vágólapra másolva!
2007.01.06. 10:29
Hiába vezetett már 3-0-ra, végül 4-3-ra kikapott az Anahiem Ducks a vendég Columbus Blue Jacketstől. Egy rossz szériát szakított meg a Pittsburgh, ugyanis öt vereség után tudta megverni a Buffalót, sőt, 2003 novembere óta nem is nyert a Sabres otthonában. Hosszabbítás után nyert a Vancouver, ezzel sorozatban hatodik meccsét zárta győzelemmel.
Mathieu Roy (Edmonton, balra) "segíti ki" Jeff Cowant a kispadra
Reuters
Mathieu Roy (Edmonton, balra) "segíti ki" Jeff Cowant a kispadra
Mathieu Roy (Edmonton, balra) "segíti ki" Jeff Cowant a kispadra
Reuters
Mathieu Roy (Edmonton, balra) "segíti ki" Jeff Cowant a kispadra

„Három-nullra vezetni, majd néhány perc alatt mindent tönkretenni, ez nagyon kínos” – ezek voltak Teemu Selänne szavai az Anaheim-Columbus mérkőzés után.

Valóban, a „kacsák” a harmadik harmad közepéig 3-0-ra vezettek, kapusuk, Ilja Brizgalov hibátlanul védett, de az utolsó bő tíz percben a Columbus megfordította a mérkőzést, négy mérkőzésre növelve a Ducks nyeretlenségi sorozatát.

Gólnélküli első harmad után a második játékrészben Andy McDonald és Travis Moen góljával előnyt szerzett a Ducks, majd amikor az utolsó harmad második percében Selänne is eredményes volt, nyugodtan dőlhettek hátra az anaheimi drukkerek.

Rostislav Klesla azonban visszahozta a reményt két góljával, majd Modin egyenlítése után Brizgalov nem tudott megfogni egy lövést, és a kipattanó korongot Malhotra a hálóba vágta. A hosszabbítást még kiharcolhatta volna Selänne, ám nem tudta értékesíteni a lefújás előtt 21 másodperccel megítélt büntetőt. A veterán finn klasszist a mérkőzés előtt megünnepelték, mivel lejátszotta 1000. mérkőzését és belőtte 500. gólját. A találatok tekintetében ő a 36. játékos, aki elérte ezt a számot.

Hatodik sikerét aratta sorozatban a Vancouver, amely hosszabbításban győzte le az Edmontont. Az Oilersnek kétszer is sikerült egyenlítenie, ám Cooke második góljára – amit a ráadás 84. másodpercében ütött – már nem volt válasza.

Öt elvesztett mérkőzés után a hatodikat már megnyerte a Buffalo ellen a Pittsburgh, sőt, 2003 novembere óta első ízben tudott győzni a Sabres otthonában. Jevgenyij Malkin, Ryan Whitney és Jordan Staal nemcsak gólt szerzett, de egy-egy gólpasszt is kiosztott, míg Marc-Andre Fleury 31 védést mutatott be. A Penquins a Carolina után legyőzte a tavalyi Keleti főcsoportdöntő másik résztvevőjét is.

Megtört Paul Stastny öt mérkőzés óta tartó gólcsendje, a Colorado hokisa a találata mellett két gólpasszt is kiosztott, így az Avalanche legyőzte a Tampa Bay együttesét.

NHL, eredmények:
Vancouver Canucks-Edmonton Oilers 3-2 - hosszabbítás után
Atlanta Thrashers-Phoenox Coyotes 4-5 - hosszabbítás után
Buffalo Sabres-Pittsburgh Penquins 2-4
Chicago Blackhawks-Nashville Predators 3-8
Colorado Avalanche-Tampa Bay Lightning 4-2
Anaheim Ducks-Columbus Blue Jackets 3-4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik