Malkinnak nem sikerült a csúcsdöntés

Vágólapra másolva!
2006.11.05. 09:51
Elszenvedte első "tiszta" vereségét a Buffalo az észak-amerikai profi jégkorongligában, magyarán a Sabres először kapott ki a rendes játékidőben; összességében másodszor hagyta el vesztesen a pályát. Megszakadt a Pittsburgh ötmérkőzéses győzelmi sorozata a San Jose ellen.
Jevgenyij Malkint (balra) nem hagyták élni a "cápák", itt éppen Matt Carle sanyargatja
Reuters
Jevgenyij Malkint (balra) nem hagyták élni a "cápák", itt éppen Matt Carle sanyargatja
Jevgenyij Malkint (balra) nem hagyták élni a "cápák", itt éppen Matt Carle sanyargatja
Reuters
Jevgenyij Malkint (balra) nem hagyták élni a "cápák", itt éppen Matt Carle sanyargatja

Az NHL 32. játéknapjáról szóló beszámolók elsősorban azzal foglalkoznak, mit nem tett Jevgenyij Malkin. A Pittsburgh orosz ifjonca első hat mérkőzésén mindig szerzett gólt, és ő lehetett volna a liga történetének első újonca, akinek ez a hetediken is sikerül. Nem így történt.

Pedig a mindössze húszesztendős Malkin egy majdnem kilencvenéves csúcsot dönthetett volna meg, hiszen éppen legutóbb érte be Cy Dennenyt (Ottawa Senators), illetve Joe Malone-t és Newsy Lalonde-ot (mindkettő Montreal Canadiens). Nevezett három úriember az NHL 1917-es nyitó idényében kezdett úgy, hogy első hat mérkőzésén eredményes volt.

Malkin – akinek egy másik hatalmas tehetség, Sidney Crosby volt a csatárpárja – ezúttal háromszor lőtt kapura, de nem sikerült túljárnia a kapus eszén.

A Sharksnál Kyle McLaren, Matt Carle és Mike Grier szerezte a három gólt, míg a Penguinsnél ezúttal Michel Ouellet és Dominic Moore neve mellé került a strigula. A San Jose-i együttes a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat megnyert, míg a "pingvinek" öt győztes meccs után szenvedtek vereséget.

A Buffalo először kapott ki a rendes játékidőben ebben a szezonban, az ítéletvégrehajtó szerepe a Torontónak jutott. A 4-1-re nyerő kanadaiaknál a svéd Mats Sundin két gólllal és egy assziszttal jeleskedett.

A Maple Leafs a második harmadban döntötte el a meccset, amikor 1-1-es állás után, alig 13 perc alatt három gólt szerzett (4-1). A záró játékrészben már nem született gól.

Az idényt tíz győzelemmel kezdő Buffalo az alapszakaszban utoljára április 7-én – még az előző szezon rájátszását megelőzően – veszített hatvan perc alatt.

Az egész bajnokságban most már csak egy csapat van, jelesül az Anaheim Ducks, amelyet a 2006–2007-es évadban még nem tudtak térdre kényszeríteni a rendes játékidőben.

Immáron tíz győzelemnél tart az Atlanta is, amely ezúttal a New York Islanders otthonában nyert 4-1-re. Marian Hossa góllal és gólpasszal emelkedett ki a vendégeknél, akik pontszámban a Buffalóval holtversenyben a második legeredményesebb együttesnek számítanak a ligában.

A Washington színeiben Alekszandr Ovecskin és Ben Clymer egyaránt két-két gólt szerzett, a fővárosiak 5-3-ra legyőzték idegenben a Philadelphiát.

A Capitals már az első harmadban 4-1-re elhúzott, majd a "gólmentes" második húsz perc után Clymer megszerezte az ötödik vendég találatot is, így eldőlt a meccs.

Rangadót nyert a címvédő Carolina, a Canes Ottawában 2-0-s hátrányből nyerte meg 3-2-re a találkozót. A záró húsz perc elején még a Senators vezetett 2-1-re, de Ray Whitney két találatával fordított a vendégcsapat.

Erik Cole egy góllal és két gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONGLIGA (NHL)

ALAPSZAKASZ, A 32. JÁTÉKNAP EREDMÉNYEI:
  • Buffalo Sabres–Toronto Maple Leafs 4-1 (Hecht, ill. Sundin 2, Tucker, O'Neill)
  • Philadelphia Flyers–Washington Capitals 3-5 (Gagne, Sanderson, Umberger, ill. Ovecskin 2, Clymer 2, Morrisonn)
  • Boston Bruins–Tampa Bay Lightning 6-5 – hossz. után. (Savard 2, Kessel, Axelsson, Chara, ill. Fedotenko, Richards, Alekszejev, St. Louis, Afanaszenkov, Murray)
  • New York Islanders–Atlanta Trashers 1-4 (Blake, ill. Vigier, Hossa, Larsen, McCarthy)
  • Detroit Red Wings–Columbus Blue Jackets 4-1 (Cleary 2, Zetterberg, Samuelsson, ill. Hainsey)
  • Ottawa Senators–Carolina Hurricanes 2-3 (Alfredsson, Hamel, ill. Whitney 2, Cole)
  • Montreal Canadiens–New Jersey Devils 1-2 (Higgins, ill. Pandolfo, Rafalski)
  • Minnesota Wild–Nashville Predators 3-4 (Nummelin, Demitra, Parrish, ill. Sullivan, Timonen, Kariya, Weber)
  • St. Louis Blues–Calgary Flames 2-3 (Guerin, Tkachuk, ill. Lombardi, Ritchie, Iginla)
  • Phoenix Coyotes–Los Angeles Kings 6-4 (Doan 2, Lisin, Laraque, Jovanovski, Seidenberg, ill. Kopitar, Kostopoulos, Armstrong, Frolov)
  • Colorado Avalanche–Vancouver Canucks 3-2 (Brunette 2, Stastny, ill. Näslund, Sedin)
  • San Jose Sharks–Pittsburg Penguins 3-2 (McLaren, Carle, Grier, ill. Ouellet, Moore)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik