Varga Barnabás mesés keleti ajánlatokra mondott nemet a Fradiért

PAUNOCH PÉTER (BLOG)PAUNOCH PÉTER (BLOG)
Vágólapra másolva!
2023.06.13. 14:18
null
Varga Barnabással, miután aláírt a Ferencvároshoz (Fotó: <a href="https://www.facebook.com/photo/?fbid=730748009056004&amp;set=pb.100063624337826.-2207520000." target="_blank">Center Sport</a>)
Előrebocsátom, elfogult vagyok Varga Barnabással, de ki legyen vele elfogult, ha nem az egyetlen ügynöke, akivel eddigi pályafutása során dolgozott. Ennek ellenére, bejegyzésem célja természetesen nem az NB I gólkirályának tömjénezése. Szeretném bemutatni Barnit – mert ezt a megszólítást szereti és nem a Barnát vagy a Barnabást –, a Ferencváros új csatárát, az eddigi, igencsak rögös útját és az ő személyiségét. A játékosügynök szemével – Paunoch Péter blogja.

 

 

Szóval honnan is indul a történet?

Ahogy talán néhányan már halottak róla, ügynökségünknek FEC néven van egy oktatási platformja is, melyen játékosmegfigyelőket képzünk. Egy ilyen tanfolyamon vett részt Wágner Csaba, aki Varga Barnabás barátjaként elévülhetetlen szerepet játszott, játszik pályafutásában. Ő volt az, aki 2018-ban felhívta a figyelmemet a csatárra, aki akkor Ausztriában szerepelt és egy szezonon belül játszott az első (SV Matterrsburg), a második (SV Lafnitz) és a negyedik ligában (SV Matterrsburg II) is, a három különböző bajnokságban összesen 29 mérkőzésen szerepelt, nyolc gólt szerzett és 12 gólpasszt adott.

Szóval elég hektikus volt számára ezen időszak, de Wágner Csaba ajánlásával élve egy hétvégi családi programot lemondva személyesen utaztam ki Lafnitzba, ahol meggyőződhettem Barni nem hétköznapi képességeiről. Mivel még az éjszaka folyamán hazautaztam, volt időm gondolkodni a stratégián vele kapcsolatban, miután a részéről is érezhető volt, neki sincs ellenére a közös munka.

Itt indult az együttműködésünk, ma pedig már büszkén mondhatom, Varga Barnabás személyében egy válogatott játékost, az NB I aktuális gólkirályát képviselhetem, hiszen tavasszal a bolgárok ellen bemutatkozott a nemzeti csapatban és jelenleg is a kerettel készül a soron következő Eb-selejtezőkre, az élvonalban pedig, a Paksi FC-ben 26 gólt szerezve bizonyult a legeredményesebb góllövőnek. Másrészt több fórumon is az évad játékosának választották az NB I-ben.

Az útja nem volt döccenőktől mentes, például egyik korábbi klubja majdnem kettétörte pályafutását, amikor a szerződésben rögzített feltételek teljesülése ellenére sem engedte továbblépni – de együtt ezt is megoldottuk (sokszor eszembe jut, ha akkor nem vagyok elég kitartó és határozott, ma hol tartana Barni a karrierjében...).

Talán a Paksra szerződés volt az, ami az eddigi legjobb döntésnek bizonyult a csatár pályafutásában. A Haraszti Zsolt által vezetett klubnak elévülhetetlen érdemei vannak, abban, hogy Barnabásból válogatott játékos és gólkirály is lett. Ráadásul az idény legjobbjának járó díjat is átvehette az MLSZ-től. Az, hogy ugyanaz a játékos adott bajnokságban egyszerre a gólkirályi címet és az idény legjobbjának járó elismerést is megkapja, európai szinten is ritkaság. A topligákban is csak olyan klasszisoknak sikerült ez ebben az idényben, mint az angol Premier League-ben, Erling Haalandnak vagy a francia Ligue 1-ben Kylian Mbappé.

Csak remélni tudjuk, Varga Barnabás Paksba igazolásánál csak a Ferencvárosba szerződése lesz jobb döntés a karrierjében, én legalábbis bízom benne, mert egy-két mesés keleti ajánlatot is figyelmen kívül hagyva a csatár mindenképpen a Ferencvárosba akart igazolni ahol magyar bajnok és BL-résztvevő szeretne lenni.

A minden sztárallűrtől mentes, Szentpéterfáról származó játékos tényleg teljesen hétköznapi srác, aki egy Dubai nyaralás helyett szívesebben tölti a szabadidejét szülőfaluja melletti Pinka patak partján horgászva. Jellemző volt az előző szezonban is rá, ha volt két szabad napja Pakson, már rohant is haza az osztrák határ melletti falujába, hiszen neki az jelenti az otthont, az ideális pihenőhelyet.

Azt gondolom, az előjelek alapján Varga Barnabástól joggal remélhetik azt a Fradi-drukkerek, hogy a korábban szintén Paksról igazolt Böde Dánielhez hasonló, eredményes időszakot tölthet a Ferencvárosban, miközben a magyar válogatottba is folyamatosan meghívót kap – ő is a mi kutyánk kölyke…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik