PSG: a bocsánatkérés célt ért, Messi előbb edzésbe állhatott

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.05.08. 14:27
null
Lionel Messi és családja a szaúdi idegenforgalmi hivatalt reklámozza (Fotó: AFP)
Noha a múlt héten kéthetes házon belüli eltiltásról szóltak a hírek, Lionel Messi már hétfőn részt vett a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának edzésén – derült ki a klub bejelentéséből.

 

A két hétre szóló felfüggesztésről is beszámoló L'Équipe francia sportnapilap „kisebb meglepetésként” értékelte, és úgy kommentálta a párizsi klub hétfői bejelentését, hogy Lionel Messi pénteki nyilvános bocsánatkérése után a felek lezártnak tekintik a konfliktust. Fontos körülmény, hogy a PSG nem szerette volna, ha a világbajnok nagy visszhangot kiváltó – és durva szurkolói tiltakozáshoz is vezető – kihágása továbbra is téma lenne a médiában.

Mint ismert, Messit azt követően függesztette fel a klubja két hétre, hogy az argentin labdarúgó – védekezése szerint félreértésből – engedély nélkül utazott el Szaúd-Arábiába ellátni ottani idegenforgalmi nagyköveti feladatait, és emiatt edzést mulasztott.

Messi egyéni foglalkozással kezdett hétfőn, csatlakozhat a csapathoz is, és természetesen pályára léphet az Ajaccio elleni hétvégi bajnoki mérkőzésen.

Négy fordulóval a zárás előtt a PSG közel van bajnoki címe megvédéséhez – hat pont az előnye –, ami pedig a jövőt illeti, a szaksajtó biztosra veszi, hogy Messi a szerződése nyári lejártával elhagyja a klubot.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik