„Néhány klubnak 1.8 milliárd eurós adóssága van... ez katasztrófa”

Bacskai János Bacskai János
Vágólapra másolva!
2022.09.05. 18:30
null
Nem kertelt a PSG első embere (Fotó: AFP)
A „FootballTalks” elnevezésű, Portugáliában, a helyi szövetség által szervezett konferencián felszólalt a PSG elnöke, Nasszer al-Kelaifi is, aki nem rejtette véka alá a véleményét – az egyre inkább riválisnak tekintett Barcelonáról sem.

 

A színfalak mögött és a pályán is egyre élesebb a PSG és a Barcelona rivalizálása, a Bajnokok Ligájában folytatott csatákat új szintre emelte, hogy a franciák Neymar után Lionel Messit is megszerezték a katalánoktól.

„Néhány klubnak 1.8 milliárd eurós adóssága van. Ez nem egészséges, ez katasztrófa a futball számára. Hála Istennek, mi jól dolgozunk, a mi adósságunk nulla. Természetesen a koronavírus-járvány miatt rengeteg pénzt veszítettünk, ahogyan más klubok is, ezt őszintén bevallom, de nincs mit titkolnunk egyébként sem. Néhány klubnak nagy adósságai vannak, ez nagy kockázatot, nagy veszélyt jelent a futball számára. Néhányan évekig az elnöki posztban maradtak, és adósságot hagytak utódjaikra. Katasztrófát hagytak a többi elnökre... Ez veszélyes a labdarúgás egészére nézve, emiatt aggódnunk kell, és oda kell figyelnünk erre, mert ez tönkreteheti a futballt” – nyilatkozta a PSG első embere, Nasszer al-Kelaifi, a francia szakértők szerint elsősorban a Barcelonának címezve szavait.

Al-Kelaifi egy másik aktuális problémáról is őszintén beszélt, az európai Szuperligát ismét elutasította, mondván, veszélyesnek ítélik a futball gazdasági stabilitására a ligát, ráadásul a liga létrehozása tiszteletlenség a futball szerelmeseivel szemben.

„Tisztelnünk kell a szurkolókat és a médiát is, a futball ökoszisztémája sokkal nagyobb és fontosabb egyes kluboknál és azok érdekeinél. Kollégáimmal, az Európai Klubszövetséggel együtt nem támogatjuk a Szuperligát, ezzel segítjük megvédeni a közepes és kisebb klubokat. Fontos, hogy ezek a klubok tovább fejlődjenek, bajnokokkal játszhassanak, és nagyszerű klubokká váljanak.”

Ehhez kapcsolódik a mai hír, miszerint a Barcelona 468.32 millió eurós veszteséget szenvedett a koronavírus-járvány miatt csak a 2020–2021-es idényben; a Sport pedig arról számolt be, hogy a nagyobb fegyelem érdekében szigorításokat vezetnek be a közösségi oldalak használatában, és aki egy idényben három promóciós eseményt igazolatlanul kihagy, annak tíz százalékkal csökkentik a fizetését!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik