D. S. B.
2022.09.02 07:40 Frissítve: 2022.09.02 08:44

Ligue 1: két szék közül a pad alá, két ajánlata is volt, de megbukott az orvosin

Nem volt a legjobb napja a francia labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique Marseille csatárának, Bamba Diengnek, akit a bajnoki rivális Nice mellett az angol Leeds United is szeretett volna megszerezni, de végül – úgy fest – maradnia kell eddigi állomáshelyén.

 

Bamba Dieng iránt két klub is érdeklődött, de nem ment át az orvosin, így maradt Marseille-ben (Fotó: AFP)

Az átigazolási időszak utolsó napján szerette volna tovább erősíteni keretét a Leeds United és a Nice is. Mindkét klub kiszemelte magának a Marseille csatárát, Bamba Dienget.

A 22 éves szenegáli iránt az angol klub olyan élénk érdeklődést mutatott, hogy a hírek szerint szóban már meg is egyezett a játékossal a szerződés részleteiről, s Dieng már úton volt a repülőtérre, hogy Angliába utazzon.

Akkor – szinte az utolsó pillanatban – szólt közbe a Nice, amely kecsegtetőbb ajánlattal rukkolt elő, így Dieng a Leedset elutasítva a nizzaiak ajánlatára bólintott rá, s elindult, hogy még az átigazolási ablak zárása előtt átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon és aláírja szerződését új csapatánál.


Dieng annak rendje és módja szerint meg is érkezett Nizzába, azonban az orvosi vizsgálatokon nem ment át, így a Nice sem szerződtette, s maradt eddigi kenyéradójánál, az Olympique Marseille-nél. Igaz, a történet még folytatódhat, mert a francia átigazolási szabályok szerint a kluboknak a határidő lejárta után is van lehetőségük egy új játékost igazolni, ha az a labdarúgó egy másik francia csapattól érkezik.


 

2022.10.16 20:04:57

Francia labdarúgás nemzetisport.hu

Bátran futballozott a Marseille a PSG otthonában, de egy kiállítás megpecsételte a sorsát. A szurkolók meg...

2022.08.16 00:52:02

Francia labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. C'est la vie! Cherchez la femme! A fair play nem vonatkozik a PSG-nél a pénzügyek után a belügyekre sem?

2022.08.06 10:23:17

Francia labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. A Nice-nél az angol milliárdos vidám, szerethető csapatot akar, de hogyan lesz ebből nagy durranás?

2022.07.20 08:33:07

Francia labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Luis Suárez után Bakayoko, Kluivert és Mertens is kiköthet az OM-ben, és talán a Real Madrid legendája is.

2022.07.17 17:36:09

Francia labdarúgás K. Zs.

Húsz csapat, 38 forduló • Csökken a létszám, több lesz a kieső • A PSG indul címvédőként.