PSG: az új orosz kapus nem hiszi, hogy Donnarumma tartalékjának szerződtették

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2024.06.25. 13:24
Matvej Szafonov nagy önbizalommal érkezik Párizsba (Fotó: Getty Images)
Matvej Szafonov, a Paris Saint-Germain új orosz kapusa jelezte, ő nem tartaléknak érkezik a párizsi labdarúgócsapathoz, de ha mégis, akkor olyan versenyre készteti Gianluigi Donnarummát, ami keményen próbára teszi majd az olaszt.

 

„Nekem egyszer sem mondták, hogy második számú kapusnak szerződtetnek – mondta Matvej Szafonov abban az interjúban, amelyet az orosz játékosügynöknek, újságírónak, Nobel Arusztamjannak adott, és amely csütörtökön került fel a világhálóra. – Nem tudom elképzelni magam kettes számúként, nem akarok tartalékjátékos lenni. Ha megtesznek második számú kapusnak, azzal nem könnyítik meg az első választott dolgát. Folyamatosan ott leszek kihívóként, és mondhatom, versenyt én még nem vesztettem el. Mindig első számú kapus voltam. Miért ne válhatna egy orosz kapusból a világ egyik legjobbja? Ne legyenek senkinek előítéletei! Talán nem azonnal jelölnek ki első számú kapusnak, de célom, hogy az legyek.”

A 25 éves, 14-szeres orosz válogatott játékos a Krasznodartól érkezik nyáron a francia bajnokcsapathoz, amelynél az elmúlt két idényben Gianluigi Donnarumma az első számú kapus. A francia szaksajtó megjegyzi, hogy az olasz válogatott a Bajnokok Ligájában nem mindig nyújt hibátlan teljesítményt, és ha részt kell vennie a passzjátékban a védőkkel, akkor látszik, van még miben fejlődnie.

A jelek arra utalnak, hogy Luis Enrique vezetőedző a következő idényben versenyeztetni fogja a kapusokat, és nemcsak Donnarummának, valamint a július elsejétől szerződésben álló Szafonovnak, hanem a fiatal spanyolnak, Arnau Tenasnak is oszt lapot.

A PSG kapusszekciójának tagja a súlyos lovas balesetéből felépülő Sergio Rico, valamint Keylor Navas és Alexandre Letellier is, ám az ő szerződésük június 30-án lejár.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik