Marseille: folytatódik a krízis, elköszönt az edző, besegít az aranylabdás klublegenda

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.09.20. 13:01
null
Marcelino a Toulouse elleni mérkőzésen (Fotó: AFP)
Az Olympique Marseille-t megrázó válság közepette távozik posztjáról a labdarúgócsapat vezetőedzője, a spanyol Marcelino – a korábbi sajtóhíreket immár a klub is megerősítette hivatalos közleményben.

 

Marcelino valószínű távozásáról már a kedd esti hírekben szó esett; azóta a spanyol tréner már el is köszönt a labdarúgóktól, el sem utazott velük az amszterdami Európa-liga-nyitányra – írja a L'Équipe. A francia sportnapilap információját szerda kora délután a klub is megerősítette. Marcelino csupán három hónapig volt az OM vezetőedzője.

„Ebben a sajnálatos helyzetben Marcelino és stábja nem folytatja marseille-i küldetését. Különös tekintettel a körülményekre, az egész klub mélységes csalódással veszi tudomásul, hogy a csupán június huszonharmadikán érkező és a csapatért teljes odaadással dolgozó edző, nem szakmai okokból, távozik” – többek között ez olvasható az OM szerda kora délután kiadott közleményében.


Mint röviden beszámoltunk róla, az OM vezetősége és a meghatározó szurkolói csoportok hangadói között hétfőn lezajlott feszült hangulatú találkozó után – több más vezetővel együtt – Pablo Longoria klubelnök bejelentette, hogy nem tűri a fenyegető hangnemet, ezért hátrább lép, felfüggeszti a munkavégzést. Az, hogy a gyakorlatban ez mit jelent, nem világos, de az ő távozásukról egyelőre nincs szó.

A drukkereknél a Toulouse elleni vasárnapi 0–0-s bajnoki után telt be a pohár, és az említett hétfői találkozón olyan hangnemben támadták a vezetőket és a trénert, ami állítólag sokkolta Marcelinót. Szerdán sem érezte magát komfortosabban a szakember, és a délelőtti edzésre már csak búcsúzkodni érkezett meg.

A Radio Monte Carlo híre szerint a csapat korábbi labdarúgója, a stábban eddig is dolgozó Jacques Abardonado irányít az Ajax elleni csütörtöki El-csoportmérkőzésen, és segítségére lesz Jean-Pierre Papin is. Az Aranylabdát 1991-ben, OM-játékosként elnyerő Papin jelenleg nem fizetett alkalmazottja a marseille-i klubnak, így a kispadra nem ülhet le.

A francia bajnokságban egyelőre veretlen (két győzelem, három döntetlen), azonban a BL-selejtezőt fájdalmas forgatókönyv szerint elbukó OM-re nehéz napok várnak az amszterdami túra után: vasárnap a PSG, jövő szombaton a Monaco vendége lesz a Ligue 1-ben, majd következik a Brighton elleni El-csata.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik