nemzetisport.hu
2014.07.01 21:38 Frissítve: 2015.02.07 01:30

Vb 2014: üzenet bundaügyben Magyarországról

A jelenleg Magyarországon tartózkodó, fogadási csalásokban érintett Wilson Raj Perumal közleményben cáfolt. 

 

Történetesen azt, hogy biztos tudomása volt arról: a kameruni labdarúgó-válogatott mindhárom csoportmérkőzésén manipulált a labdarúgó-világbajnokságon.

Mint beszámoltunk róla, a tekintélyes német magazin, a Der Spiegel egy újságírója a Facebookon kapcsolatba lépett Perumallal, és többek között azt állította, hogy Perumal a Kamerun–Horvátország (0–4) csoportmeccs előtt pontosan megjósolta a végeredményt, valamint azt, hogy egy afrikai játékost kiállítanak. A kameruni szövetség vizsgálatot indított az ügyben.

Perumal életrajzírói a Telegraph Sportnak eljuttattak egy közleményt, amelyben Perumal elsősorban azzal érvel hírbe hozása ellen, hogy az ominózus Facebook-bejegyzéseinek időpontja bizonyítja: csak az említett mérkőzés után váltott üzeneteket az őt megkereső német újságíróval, következésképp nem jósolhatott meg semmilyen később bekövetkező eseményt.

Perumal állítja továbbá, nem sugallt olyasmit, hogy bizonyítéka lenne az említett három mérkőzéssel kapcsolatos manipulációra, és nehezményezte, hogy a Spiegel újságírója nem tájékoztatta arról, hogy üzenetváltásuk nyilvánosságra kerül.

„Bocsánatot kérek a kameruni szövetségtől és a kameruni szurkolóktól, ha véletlenül megbántottam őket; nem állt szándékomban ilyesmi. Meg vagyok győződve arról, hogy a Spiegelnek is hasonlóképpen kellene cselekednie, amiért olyan szavakat adott a számba, amiket nem mondtam" – olvasható a közleményben.

„Most újra itt vagyok Magyarországon, ahol tanúskodtam korábbi helyi kapcsolataim fogadási csalási perében. A Kelong Kings (Perumal tavasszal megjelent, fogadási csalásokról szóló könyve – A szerk.) egy őszinte számvetés arról, milyen volt a korábbi életem. Időközben tiszta lapot nyitottam, és feltett szándékom, hogy minden tudásommal segítségére leszek azoknak, akik valóban harcolni akarnak a mérkőzésmanipuláció mételye ellen" – fogadkozik a Magyarországon letelepedni szándékozó szingapúri koronatanú.

A Telegraph – a birtokában lévő screenshotok alapján – szükségesnek látta hozzátenni, hogy bár az üzenetváltások valóban a horvát–kameruni mérkőzés után történtek, és Perumal tényleg hangsúlyozta, hogy nincsenek bizonyítékai, az általa a Facebookon írtak alapján mindhárom kameruni mérkőzésen manipulációt gyanított, szándékos vereségről írt, és előbb hét, majd öt-hét „rohadt almát" vélelmezett a kameruni csapatban.