Vb 2014: a kameruniak kivizsgálják a bundavádat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.01. 09:00
A Kameruni Labdarúgó-szövetség etikai bizottsága kivizsgálja a válogatott világbajnoki szereplésével kapcsolatos bundavádat.

A német Spiegel számolt be a napokban arról, hogy a nemzetközi fogadási botrány egyik leghírhedtebb tagja, a szingapúri Wilson Raj Perumal (akit hazánkban is meghallgattak) a kameruni–horvát (0–4) csoportmeccs előtt pontosan megjósolta a végeredményt, és azt, hogy egy afrikai játékost kiállítanak. A lap munkatársa a Facebookon kereste meg Perumalt, aki nemcsak erről, hanem a kameruniak másik két csoportmeccséről is azt állította, hogy bunda volt, amelyben hét játékos érintett.Spiegel számolt be a napokban arról, hogy a nemzetközi fogadási botrány egyik leghírhedtebb tagja, a szingapúri Wilson Raj Perumal (akit hazánkban is meghallgattak) a kameruni–horvát (0–4) csoportmeccs előtt pontosan megjósolta a végeredményt, és azt, hogy egy afrikai játékost kiállítanak. A lap munkatársa a Facebookon kereste meg Perumalt, aki nemcsak erről, hanem a kameruniak másik két csoportmeccséről is azt állította, hogy bunda volt, amelyben hét játékos érintett.

A FIFA nem kommentálta az értesülést, a kameruni szövetség ellenben közleményben jelezte, kivizsgálják a történteket.

„A válogatott három világbajnoki csoportmeccsével kapcsolatos bundavádak, és hét játékos érintettsége nem tükrözi az általunk vallott elveket és értékeket, valamint nem egyeznek a FIFA magatartási kódexével sem. Elkötelezettek vagyunk, hogy minden eszközt megragadva a lehető legrövidebb időn belül rendezzük ezt a kérdést” – áll a közleményben.

Mint ismert, a kameruniak háza táján már a kiutazás előtt akadtak gondok, az indulás egy napot csúszott a prémium körüli vita miatt. Kamerun három vereséggel búcsúzott a vb-től, előbb a mexikóiaktól 1–0-ra, majd a horvátoktól 4–0-ra, végül pedig a házigazda braziloktól 4–1-re kapott ki Volker Finke együttese..

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik