Felkészülés: Rosicky az ilyen gólok miatt kerettag, cseh siker

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.01. 20:16
A franciaországi Európa-bajnokságra készülő Csehország felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte a szintén Eb-résztvevő Oroszországot. A csehek első gólját a 35 esztendős Tomás Rosicky szerezte.

Az oroszok számára indult jobban a mérkőzés, hiszen Alekszandr Kokorin tizenhat méterről megeresztett lövésével már a kilencedik percben előnybe kerültek. A Zenit támadójának lövésébe Petr Cech csak beleérni tudott, a labda a bal felső sarokba vágódott.Alekszandr Kokorin tizenhat méterről megeresztett lövésével már a kilencedik percben előnybe kerültek. A Zenit támadójának lövésébe Petr Cech csak beleérni tudott, a labda a bal felső sarokba vágódott.

A csehek az első félidőben nem tudtak válaszolni, a második játékrész elején azonban már igen, amikor a Tomás Necid által lefejelt labdát Tomás Rosicky látványos mozdulattal, félfordulatból juttatta a kapuba. Az Arsenal veterán középpályás 2014 márciusa óta először talált be a cseh válogatottban.

A győztes gólt a rendes játékidő utolsó percében Dzsudzsák Balázs bursai csapattársa, Tomás Necid szerezte, aki közelről helyezett a léc alá.

Az oroszok az Eb kezdete előtt még a szerbekkel, míg a csehek a dél-koreaiakkal játszanak felkészülési meccset.

EURÓPA-BAJNOKI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
OROSZORSZÁG–CSEHORSZÁG 1–2 (1–0)
Innsbruck. Vezette:
Schörgenhofer (osztrák)
OROSZORSZÁG: Lodigin (Guilherme, a szünetben) – Szmolnyikov, V. Berezuckij (Neustädter, 64.), Ignasevics, Torbinszkij (D. Kombarov, 64.) – Gyenyiszov, Ivanov (Golovin, 64.) – Satov, Kokorin (Szamedov, 64.), Szmolov – Dzjuba (Mamajev, a szünetben). Szövetségi kapitány: Leonyid Szluckij
CSEHORSZÁG: Cech – Gebre Selassie, Hubník (Sivok, a szünetben), M. Kadlec, Limbersky (Kaderábek, 64.) – Darida, Pavelka (Plasil, a szünetben) – Dockal (Skalák, 41.), Rosicky (Kolár, 85.), Krejcí – Lafata (Necid, a szünetben). Szövetségi kapitány: Pavel Vrba
Gólszerző: Kokorin (6.), ill. Rosicky (49.), Necid (90.)

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Észtország–Andorra 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik