Eb 2016: afrikai támadókkal készülhet ellenünk Románia?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.25. 11:59
Victor Piturca, a Magyarországgal azonos Eb-selejtezőcsoportban szereplő román válogatott szövetségi kapitánya két csatárt is szeretne honosítani a kvalifikációs sorozatra.

Ezt Piturca másodedzője, Valeriu Rachita is megerősítette a DIGI Sportnak adott interjújában.

A román szakvezetők azt szeretnék, ha többek között a Magyarország elleni meccseken Kehinde Fatai és Hamza Junész is szerepelhetne a válogatottjukban.

„Piturca szeretne külföldieket is hozni a válogatottba. Már beszéltünk mindkét játékossal erről. Azonban a tunéziai csak két évet töltött Romániában, pedig még kettőre lenne szükség. Csak összehasonlításképpen, Bulgáriában elég egy hónap a honosításhoz. Minden megoldás érdekel minket, mert az a célunk, hogy kijussunk a következő Európa-bajnokságra. Persze a honosításból nem akarunk rendszert csinálni” – állítja Rachita.

A 24 éves, nigériai Kehinde Fatai 2007 óta futballozik Romániában, igaz, az előző szezont kölcsönben az FC Bruges-nél töltötte, de az Astra Giurgiu játékosa, a 2012–2013-as idényben 14 élvonalbeli gólt szerzett, eggyel előtte tízzel zárt.

A 28 éves Hamza Junész 2012 januárjától 2014 januárjáig volt a Petrolul Ploiesti játékos, 52 bajnokin 34 gólt szerzett. Jelenleg a bolgár Botev Plovdiban futballozik. Nigériai társával ellentétben ő már tagja volt hazája válogatottjának, idén kétszer is pályára lépett a tunéziai nemzeti csapatban, de ezek közül egyik sem volt tétmérkőzés. Szóval ilyen szempontból nincs akadálya a váltásnak.

A magyar válogatott október 11-én csap össze Romániával Bukarestben Európa-bajnoki selejtezőn. Itt a teljes menetrend.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik