Belgium: „El kell utasítanunk a gyűlöletet és annak prófétáit”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.22. 17:00
Többek között a belga labdarúgó-válogatott játékosai is reagáltak a kedd reggeli brüsszeli robbantássorozatra, amelyet az Iszlám Állam vállalt magára, és amelyben a legfrissebb hírek szerint legalább 34 ember életét vesztette.

„Borzongok és dühöngök. Megint az ártatlan emberek fizettek. Együtt érzek az áldozatok családjaival – írta a Twitterre Vincent Kompany, a válogatott csapatkapitánya, a Manchester City védője a brüsszeli reptéren és metrón történt robbantásokat követően. – Brüsszelnek méltósággal kell reagálnia. Mindannyiunknak fájnak a történtek, de el kell utasítanunk a gyűlöletet és annak prófétáit. Nehéz, de meg kell próbálni.”Vincent Kompany, a válogatott csapatkapitánya, a Manchester City védője a brüsszeli reptéren és metrón történt robbantásokat követően. – Brüsszelnek méltósággal kell reagálnia. Mindannyiunknak fájnak a történtek, de el kell utasítanunk a gyűlöletet és annak prófétáit. Nehéz, de meg kell próbálni.”

„Belgiumért és a világért imádkozom. Együttérzésem az áldozatok barátaié és családjaié” – írta Christian Benteke, a Liverpool csatára.

Az Eb-re készülő belga válogatott jövő kedden a magyar csapattal egy csoportba sorsolt Portugáliát fogadja felkészülési mérkőzésen – már ha megrendezik a találkozót. A belga válogatott keddi edzése elmaradt.

Dieumerci Mbokani, a Norwich City belga légiósa ott volt a robbantáskor a Zaventem reptéren, de szerencsére nem esett baja.

Többen képpel fejezték ki gondolataikat.


 

 


 

 


Eric Boullier, az F1-es McLaren-istálló francia sportigazgatója is csatlakozott a gyászolókhoz.

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik