Ibrahimovic, Toivonen és Elmander is rohamozhatja a kapunkat

Vágólapra másolva!
2010.08.25. 01:49
null
Elmander (11), Toivonen (15) és Ibrahimovic (a jobb szélen) a mieink orra alá is borsot törhet (Fotó: Action Images – archív)
A svéd labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Erik Hamrén kihirdette a szeptember 3-i Magyarország és a szeptember 7-i San Marino elleni Eb-selejtezőre készülő 19 fős keretét.

A Magyarország ellen is készülő svéd keretben nincs különösebb meglepetés, a Blackburn játékosa, Martin Olsson és az Alkmaart erősítő Rasmus Elm hiánya lehet talán meglepő, de rájuk most az U21-es válogatottnál számítanak a svédek, ezért nem kaptak meghívót a felnőtt keretbe.

 ATKINSON VEZETI A MÉRKŐZÉST

Angol játékvezető dirigálja majd a magyar válogatott Svédország elleni idegenbeli fellépését. A szeptember 3-án, pénteken a Rasunda-stadionban sorra kerülő találkozón Martin Atkinson fújja a sípot.

 

A 39 éves sportember jelentős Premier League-tapasztalattal rendelkezik, és a legutóbbi Bajnokok Ligája-döntőn is közreműködött: negyedik játékvezetőként segítette (az utóbb vb-finálét is vezető) Howard Webb munkáját.

 

Atkinson jelölése nem feltétlenül kedvező számunkra, hiszen az angol bíró minden bizonnyal engedi a kemény játékot, amely igencsak fekszik a fizikailag erős skandináv labdarúgóknak.

 

Kijelölték a szeptember 7-i Magyarország–Moldova selejtező játékvezetőjét is: a 20.30-kor a Szusza Ferenc Stadionban kezdődő találkozón a cseh Libor Kovarik dirigál majd.

Az talán váratlan, hogy Hamrén mindössze 19 játékost hívott meg a keretbe, de a szakember ezt azzal indokolta, hogy a találkozókra úgyis csak 18 embert nevezhet, így nincs szükség több játékosra.

A szövetségi kapitány svéd újságíróknak elmondta, a várható kezdőcsapatról egyelőre nem kíván nyilatkozni, mert még nem állt össze a fejében.

Az mindenesetre biztos, hogy van kiből válogatnia. Az egyik legnehezebb döntés az lesz, hogy a csatársorban ki legyen majd a válogatottba kisebb szünet után a skótok elleni meccsen góllal visszatérő Zlatan Ibraimovic társa. A kiadó helyre ugyanis Dzsudzsák Balázs két csapattársa, a holland bajnokságban a PSV színeiben három meccsen öt gólig jutó Ola Toivonen és a kétgólos Marcus Berg mellett a Boltont erősítő, a Premier League 2. fordulójában a West Ham ellen duplázó Johan Elmander is pályázik.

Könnyen lehet egyébként, hogy akárcsak a skótok ellen, ellenünk is három támadó, az Elmander, Ibrahimovic, Toivonen trió rohamoz majd.

A svéd válogatottat május óta irányító 53 éves Hamrén a mieink elleni szeptember 3-i Eb-selejtezőn első tétmeccsén dirigálhatja csapatát, az eddigi három felkészülési találkozót megnyerte az együttessel (a bosnyákokat 4–2-re, a fehéroroszokat 1–0-ra, a skótokat 3–0-ra verték meg a svédek).

Mint ismeretes, a magyar válogatott keretét már a múlt héten kihirdette Egervári Sándor szövetségi kapitány. A névsort itt olvashatja!

A SVÉD KERET
Kapusok
Andreas Isaksson (PSV)
Johan Wiland (FC Köbenhavn)
Védők
Mikael Lustig (Rosenborg)
Oscar Wendt (FC Köbenhavn)
Behrang Safari (FC Basel)
Olof Mellberg (Olympiakosz)
Daniel Majstorovic (Celtic)
Andreas Granqvist (Groningen)
Középpályások
Anders Svensson (Elfsborg)
Pontus Wernbloom (AZ Alkmaar)
Kim Källström (Lyon)
Sebastian Larsson (Birmingham City)
Emir Bajrami (Twente)
Christian Wilhelmsson  (Al-Hilal)
Támadók
Johan Elmander (Bolton)
Tobias Hysén (Göteborg)
Ola Toivonen (PSV)  
Marcus Berg (PSV)
Zlatan Ibrahimovic (FC Barcelona)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik