Videó: Caballero-baki, Modric-bomba – ez történt a legutóbbi argentin–horváton

Vágólapra másolva!
2022.12.12. 18:59
null
Modric nagyszerű gólt lőtt Argentínának 2018-ban (Fotó: AFP)
Argentína és Horvátország válogatottja az elődöntőben küzd meg egymással a katari labdarúgó-világbajnokságon. A két csapat legutóbb a 2018-as oroszországi tornán találkozott egymással a csoportkörben – azt a mérkőzést szívesen elfelejtenék Lionel Messiék...

Akárcsak idén a katari világbajnokságon, 2018-ban sem kezdték jól a tornát Messiék – Argentína akkor ugyan nem kapott ki az első mérkőzésén, de csak 1–1-es döntetlenre futotta Izland ellen.

A második meccsen így fontos lett volna a győzelem megszerzése, a dél-amerikai együttesnek azonban esélye sem volt a későbbi ezüstérmes ellen.

A horvátok a második félidő elején Willy Caballero óriási hibájának köszönhetően jutottak vezetéshez – az argentin kapus egy hazaadásnál rosszul találta el a labdát, s Ante Rebic kapásból bombázott a léc alá.

A 80. percben Luka Modric is megvillant, nagyjából húsz méterről fantasztikus távoli lövéssel duplázta meg Horvátország előnyét.

Már a ráadás perceiben jártunk, amikor Ivan Rakitic is könnyed gólt szerzett, így alakult ki a 3–0-s végeredmény – Messi és az argentin nemzeti csapat kedden az elődöntőben vehet revansot a horvátokon.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
ELŐDÖNTŐ
20.00:
Horvátország–Argentína, Luszaíl (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik