Gakpo és Klaassen eldöntötte a hajrában, Hollandia legyőzte Szenegált

Vágólapra másolva!
2022.11.21. 16:46
null
Frenkie de Jong és Cody Gakpo volt a két nyerőember (Fotó: Getty Images)
A holland labdarúgó-válogatott 2–0-ra legyőzte Szenegált a katari világbajnokság A-csoportjának második mérkőzésén, az 1. fordulóban. Hollandia a 84. percig kaput eltaláló lövésig sem jutott, aztán jött Cody Gakpo és Davy Klaassen...

 

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
1. FORDULÓ

A-CSOPORT
SZENEGÁL–HOLLANDIA 0–2 (0–0)
Doha,
al-Tumama Stadion, 41 721 néző. Vezette:Sampaio (brazil)
SZENEGÁL:
É. Mendy – Sabaly, Koulibaly, P. Cissé, A. Diallo (Jakobs, 62.) – I. Gueye, N. Mendy, Kouyaté (P. Gueye, 73.) – Diatta (Jackson, 74.), Dia (B. Dieng, 69.), I. Sarr. Szövetségi kapitány: Aliou Cissé
HOLLANDIA:
Noppert – Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Aké, Blind – F. de Jong, Berghuis (T. Koopmeiners, 79.) – Gakpo (De Roon, 90+4.) – Bergwijn (Klaassen, 79.), Janssen (Depay, 62.). Szövetségi kapitány: Louis van Gaal
Gólszerző: Gakpo (84.), Klaassen (90+9.)

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ITT!

Az A-csoport favoritja, Hollandia is megkezdte szereplését Louis van Gaal szövetségi kapitány irányításával a katari világbajnokságon, ellenfele pedig az Afrika-kupa-győztes, de a vb előtt legjobbját, Sadio Manét sérülés miatt elveszítő Szenegál volt. Utóbbi kezdőcsapatában nem volt meglepetés, a hollandoknál a nem százszázalékos Memphis Depay kimaradt, helyére azonban kisebb meglepetésre a belga élvonalban futballozó Vincent Janssen került be a támadósorba.

Arra lehetett számítani, hogy Szenegál visszaáll majd, a hollandok pedig folyamatos nyomás alatt tartják ellenfelüket, de az afrikai csapat nem így gondolta, s az első játékrészben rengeteg lövéssel próbálkozott, volt jó pár kifejezetten szép labdakihozatala, és még a sikeres passzok tekintetében is közel maradt Hollandiához. Az első félidő első felében Cody Gakpo és Frenkie de Jong előtt adódott egy-egy lehetőség a hollandok részéről, de mindketten hezitáltak a lövésnél, míg a túloldalon Ismaila Sarr azon lövése volt a legveszélyesebb, amelybe Virgil van Dijk beletette a fejét – így lett szöglet. A szünetig nem esett gól, de a tempóra, a színvonalra és a hangulatra sem lehetett panaszunk.

Kulcsember lett Frenkie de Jong (Fotó: Getty Images)
Kulcsember lett Frenkie de Jong (Fotó: Getty Images)


A második félidőt jóval szervezettebben, összeszedettebben kezdték a hollandok, és Van Dijk révén rövid időn belül kétszer is veszélyeztettek fejjel, de a szenegáli csapat ekkor sem állt teljesen vissza, folytatta alapjátékát, sőt: az 59. percben Krépin Diatta lőhetett veszélyes helyről (csak „eltörte” a labdát), bő öt perccel később pedig Boulaye Dia megtornáztatta a válogatottban debütáló (!) Andries Noppertet. Hiába jött be nem sokkal később a barcelonai Memphis Depay is a hollandokhoz, Van Gaal csapata a támadóharmadban továbbra is szenvedett, bő 80 percig kaput eltaláló kísérletig sem jutott el.

Aztán jött a hajrá, azon belül is a 84. perc, amikor Frenkie de Jong beívelésére érkezett a szenegáli kapus, Édouard Mendy, de nem ért oda a labdára, mert megelőzte Cody Gakpo, aki a kapuba fejelt (0–1). Két perc sem telt el, és Szenegál már egyenlíthetett volna, de az addig is jól védő Noppert újabb bravúrt mutatott be. A hátralévő időben Hollandia megtartotta vezetését, mi több: a 90+9. percben a csereként beálló Davy Klaassen az üres kapura irányuló lövéssel megduplázta a különbséget. 0–2

CODY GAKPO DEBÜTÁLT, GÓLT SZERZETT


ÉLŐ KÖZVETÍTÉS, STATISZTIKÁK, ITT!

B-CSOPORT
20.00:
Egyesült Államok–Wales (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

KORÁBBAN
B-CSOPORT

Anglia–Irán 6–2 (3–0)

SZENEGÁL
KAPUSOK:1 Seny Dieng(Queens Park Rangers – Anglia),16 Édouard Mendy(Chelsea – Anglia),23 Alfred Gomis(Rennes – Franciaország)
VÉDŐK:2 Formose Mendy(Amiens – Franciaország),3 Kalidou Koulibaly(csk,Chelsea – Anglia),4 Pape Abou Cissé(Olympiakosz – Görögország),8 Cheikhou Kouyaté(Nottingham Forest – Anglia),10 Moussa Ndiaye(Anderlecht – Belgium),12 Fodé Ballo-Touré(AC Milan – Olaszország),21 Youssouf Sabaly(Real Betis – Spanyolország),22 Abdou Diallo(RB Leipzig – Németország),24 Moustapha Name(Pafosz – Ciprus)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 5 Idrissa Gueye(Everton – Anglia),6 Nampalys Mendy(Leicester City – Anglia),11 Pathé Ciss(Rayo Vallecano – Spanyolország),15 Krépin Diatta(AC Monaco – Franciaország),17 Pape Matar Sarr(Tottenham Hotspur – Anglia),25 Mamadou Loum(Reading – Anglia),26 Pape Gueye(Olympique Marseille – Franciaország)
TÁMADÓK:7 Nicolas Jackson(Villarreal – Spanyolország),9 Boulaye Dia(Salernitana – Olaszország),13 Iliman Ndiaye(Sheffield United – Anglia),18 Ismaïla Sarr(Watford – Anglia),19 Famara Diédhiou(Alanyaspor – Törökország),20 Bamba Dieng(Olympique Marseille – Franciaország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY:Aliou Cissé

HOLLANDIA
KAPUSOK: 1 Remko Pasveer
(AFC Ajax),13 Justin Bijlow(Feyenoord),23 Andries Noppert(Heerenveen)
VÉDŐK:2 Jurriën Timber(AFC Ajax),3 Matthijs de Ligt(Bayern München – Németország),4 Virgil van Dijk(csk,Liverpool FC – Anglia),5Nathan Aké(Manchester City – Anglia),6 Stefan de Vrij(Internazionale – Olaszország),16 Tyrell Malacia(Manchester United – Anglia),17 Daley Blind(AFC Ajax),22 Denzel Dumfries(Internazionale – Olaszország),26 Jeremie Frimpong(Bayer Leverkusen – Németország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: 11 Steven Berghuis(AFC Ajax),12 Noa Lang(FC Bruges – Belgium),14 Davy Klaassen(AFC Ajax),15 Marten de Roon(Atalanta – Olaszország),20 Teun Koopmeiners(Atalanta – Olaszország),21 Frenkie de Jong(FC Barcelona – Spanyolország),24 Kenneth Taylor(AFC Ajax),25 Xavi Simons(PSV)
TÁMADÓK: 7 Steven Bergwijn(AFC Ajax),8 Cody Gakpo(PSV),9 Luuk de Jong(PSV),10 Memphis Depay(FC Barcelona – Spanyolország),18 Vincent Janssen(Royal Antwerp FC – Belgium),19 Wout Weghorst(Besiktas – Törökország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Louis van Gaal

AZ A-CSOPORT PROGRAMJA
A csoportkör adatbankja napi bontásban itt!
November 20., 17.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Katar–Ecuador0–2
November 21., 17.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Szenegál–Hollandia0–2
November 25., 14.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Katar–Szenegál
November 25., 17.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Hollandia–Ecuador
November 29., 16.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Hollandia–Katar
November 29., 16.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Ecuador–Szenegál
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik