Vb 2022: Ryan Mmaee fölé rúgta a büntetőt, de így sem kapott ki Marokkó – videó

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.25. 18:08
null
Ryan Mmaee nem tudta értékesíteni a büntetőjét (Fotó: Getty Images)
Kezdetét vette a labdarúgó-vb afrikai selejtezőinek utolsó köre: a két ferencvárosi játékossal felálló marokkói válogatott 1–1-es döntetlent játszott a Kongói Demokratikus Köztársaság otthonában a kijutásról döntő párharc odavágóján, pénteken. Később Algéria 1–0-ra legyőzte idegenben Kamerunt, míg Tunézia Mali ellen nyert 1–0-ra, szintén vendégként.  

KONGÓI DK–MAROKKÓ

A képlet egyszerű: amelyik nemzet megnyeri a két meccsből álló párharcot, ott lehet Katarban a 2022-es világbajnokságon. A Kongói DK–Marokkó párosításban előzetesen utóbbi számított jóval esélyesebbnek, de a 13. percben a Brentford játékosa, Yoane Wissa a hazaiakat juttatta előnyhöz (1–0).


Marokkó a folytatásban sem igazán tudott nyomást gyakorolni ellenfelére, pedig a kezdőcsapatban ott volt többek között a Sevillában futballozó Bono, Jusszef en-Nesziri páros, vagy éppen a PSG-t erősítő Asraf Hakimi is – a Ferencváros légiósai, Samy Mmaee és Ryan Mmaee mellett.

Utóbbi nagy lehetőséghez jutott az 54. percben, hiszen ő végezhette el a marokkóiak számára megítélt büntetőt, de hosszas kivárás után megtorpant a lövés előtt, majd jócskán fölé lőtt.

RYAN MMAEE KIHAGYOTT BÜNTETŐJE MEGTEKINTHETŐ ITT!

VIDEÓÉRT KATT A KÉPRE!
VIDEÓÉRT KATT A KÉPRE!

A folytatásban is mindössze egyszer találták el a kaput a vendégek, abból viszont gól lett: Tarik Tiszudali a 76. percben egyenlített ki, amivel beállította az 1–1-es végeredményt – egyelőre nem dőlt el semmi.

KAMERUN–ALGÉRIA

A két nagyágyú közül csak egy lehet ott Katarban: Kamerun házigazdaként bronzérmes lett az idei Afrika-kupán, míg Algéria csalódáskeltő teljesítményt nyújtott címvédőként. Ezen a meccsen épp utóbbi szerzett vezetést: Iszlam Szlimani a 40. percben volt eredményes.

Az első félidőben nulla kapura lövést bemutató hazaiak a második játékrészre összekapták magukat, s nyomás alá tudták helyezni Algériát, de egyenlíteni nem bírtak, így hátrányban várhatják a visszavágót. 0–1

MALI–TUNÉZIA

A meccs főszereplője Moussa Sissako volt, annak ellenére is, hogy csak 40 percet töltött a pályán. A belga Standard Liege légiósa a 36. percben öngólt szerzett, majd négy perccel később passzával gólhelyzetbe hozta az ellenfelet. Utóbbit nem hagyta annyiban, menteni próbált, de a vége az lett, hogy kiállították. Tunézia a második félidőben megőrizte egygólos előnyét, így egy lépéssel közelebb került a katari vb-hez. 0–1

AFRIKAI VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐ, 3. SZAKASZ
ELSŐ MÉRKŐZÉSEK

Kongói DK–Marokkó 1–1 (Wissa 13., ill. Tiszudali 76.)
Kamerun–Algéria 0–1 (Szlimani 40.)
Mali–Tunézia 0–1 (Sissako 36. – öngól)

KÉSŐBB
20.30: Ghána–Nigéria, Cape Coast
20.30: Egyiptom–Szenegál, Kairó

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik