D. S. B.
2022.11.28 10:33 Frissítve: 2022.11.29 08:02

Vb 2022: összeveszett a kapitánnyal, kitették a kameruni keretből az Inter sztárját

Sajtóhírek szerint a szerbek elleni mérkőzés előtt kitették a kameruni válogatott világbajnoki keretéből az olasz Internazionalét erősítő André Onanát, miután a kapus nem értett egyet Rigobert Song szövetségi kapitánnyal a kapusok stílusát illetően. A 26 éves játékos kijelentette, nem hajlandó változtatni stílusán – írta meg Twitter-oldalán Fabrizio Romano, olasz újságíró.

 

André Onanát kitették a kameruni keretből (Fotó: Getty Images)


Az AFP hírügynökség beszámolója szerint Rigobert Song szövetségi kapitány fegyelmi okok miatt száműzte a kameruni keretből az Inter kapusát, a Svájc ellen még játszó André Onanát. Úgy tudni, a játékos már el is hagyta Katart.

Az Athletic azt írja, Song a csapat vasárnapi edzésén azt kérte Onanától, hogy közvetlenebbül és sokkal nagyobb biztonságra törekedve védjen, ne kockáztassa, hogy gólt kapjanak.

Érdekesség, hogy az Inter kapusa a Svájc elleni mérkőzésen 61 labdaérintéséből 26-ot a tizenhatoson kívül jegyzett, veszélyeztetve ezzel saját kapuját is. Vélhetően ezért kérte őt Song arra, hogy jobban figyeljen kapujára.

 


 

Fabrizio Romano, olasz újságíró arról posztolt hétfő délelőtt, hogy a szakember a kapus stílusát kifogásolta, de ő nem volt hajlandó ezen változtatni.

Kamerun 11 órától Szerbiával csap össze, az afrikai kaput Devis Epassy őrzi.

Onana egyébként nem először került a hírek középpontjába, hiszen amikor még a holland Ajax játékosa volt, 12 hónapra eltiltották doppingvétség miatt.


VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR 2. FORDULÓ
G-CSOPORT
11.00:
Kamerun–Szerbia (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
al-Vakra, al-Dzsanúb Stadion. V.: Mohammed Abdullah Hasszan (egyesült arab emírségekbeli)
Kamerun: Epassy – Fai, Castelletto, N’koulou, Tolo – Kunde – Mbeumo, Anguissa, Hongla, Toko Ekambi – Choupo-Moting
Szövetségi kapitány: Rigobert Song
Szerbia: V. Milinkovics-Szavics – Milenkovics, Veljkovics, Pavlovics – Zsivkovics, Lukics, Makszimovics, Kosztics – Tadics, A. Mitrovics, Sz. Milinkovics-Szavics
Szövetségi kapitány: Dragan Sztojkovics

2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.