CS. M.
2022.11.29 11:44 Frissítve: 2022.11.29 15:17

Vb 2022: nem változtat stílusán, a kameruniak sztárja elhagyja Katart

Mint arról több ízben is beszámoltunk, a katari labdarúgó-világbajnokságon szereplő kameruni válogatott sztárkapusa, André Onana a szövetségi kapitány, Rigobert Song döntésére kimaradt a szerbek elleni meccskeretből. A kettejük közti nézeteltérés azóta sem oldódott meg, Onana a 26 fős keretből is kikerült, s kedden már el is hagyja Katart.  

Onana számára úgy tűnik, véget ért a világbajnokság (Fotó: Getty Images)


A szerbek elleni 3–3-as mérkőzés után úgy nyilatkozott Rigobert Song szövetségi kapitány, hogy még nem tudja, André Onana a 26 fős kerettel marad-e a harmadik, Brazília elleni csoportmeccsre.

A kameruni szövetség (FECAFOOT) végül kedden foglalt hivatalosan is állást az ügyben, és ideiglenesen a kereten kívül helyezték Onanát. Addig ugyanis mutatkozott némi remény arra, hogy Samuel Eto'o, a szervezet elnöke orvosolja a helyzetet.

A keddi döntést követően Onana úgy határozott, hogy elhagyja a válogatottat, és elutazik Katarból. Onana közleményét itt olvashatják!

ELŐZMÉNYEK

Egybehangzó sajtóhírek szerint Rigobert Song szövetségi kapitány fegyelmi okok miatt tette ki a kameruni keretből az Inter kapusát, a Svájc ellen még játszó André Onanát. Az AFP Hírügynökség, Fabrizio Romano és még sokan mások megerősítették, hogy a két fél közötti konfliktust Onana játékstílusa váltotta ki. 

Kamerun kapujában így nem Onana, hanem Devis Epassy állt Szerbia ellen (a meccs 3–3-ra végződött), Rigobert Song szövetségi kapitány pedig a mérkőzést követő sajtótájékoztatón reagált döntésére, egyben megcáfolta azt a híresztelést, hogy az Inter kapusa már el is hagyta Katart. 

„Ez a döntés nagy kockázatvállalás volt a részemről, de én ezeknek a srácoknak nemcsak az edzőjük, hanem az apjuk is vagyok, így van, amikor kemény döntéseket kell meghoznom, és kiállok az elveim mellett. Egyelőre kivárok, meglátjuk, Onana velünk marad-e a harmadik csoportmeccsre. Ez nem csak rajtam, rajta is múlik. Mindenkinek tiszteletben kell tartania a szabályokat” – nyilatkozta Song a szerbek elleni ikszet követően.


 

2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.