Vb 2022: Messi Maradona nyomában, Guardado ötödik tornája – érdekességek

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2022.11.26. 22:29
null
Messi vb-meccsekben és vb-gólokban is utolérte Maradonát, már csak a trófea hiányzik (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, az argentin válogatott kétgólos sikert aratott Mexikó fölött a C-csoport 2. fordulójában. Lionel Messi góllal és gólpasszal jelentkezett, mi pedig többek között ennek kapcsán gyűjtöttünk érdekességeket.

 

Lionel Messi a 21. világbajnoki mérkőzésén lépett pályára és nyolcadik vb-gólját szerezte – mindkettővel utolérte az argentinok legendáját, Diego Maradonát. A találatokat illetően csak Gabriel Batistuta (10) eredményesebb argentin színekben.

Messi az első argentin játékos, aki két különböző világbajnoki mérkőzésen szerzett gólt és adott gólpasszt – korábban 2006-ban vitte véghez ugyanezt, méghozzá Szerbia ellen.

Amióta Messi debütált világbajnokságon (2006), senki nem szerzett nála több gólt a tornákon a tizenhatoson kívülről, szám szerint négyet.

Andrés Guardado a hatodik olyan futballista, aki öt különböző világbajnokságon is játszott (2006, 2010, 2014, 2018, 2022). Rajta kívül Antonio Carbajal, Lothar Matthäus, Rafa Márquez, Messi és Cristiano Ronaldo volt erre képes.

Az argentinok továbbra is százszázalékos teljesítménnyel rendelkeznek a Mexikó elleni vb-meccseket tekintve: korábban 6–3-ra, 2–1-re és 3–1-re győztek a dél-amerikaiak.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
2. FORDULÓ
C-CSOPORT
Argentína–Mexikó 2–0
(Messi 64., E. Fernández 87.)

A TALÁLKOZÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSE ÉRDEKESSÉGEKKEL, STATISZTIKÁKKAL, ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik