Vb 2022: Megmutattuk a Costa Rica-iak erejét és karakterét – Keylor Navas

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.12.02. 09:29
null
Keylor Navasban kettős érzések kavarognak (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, Costa Rica fordulatos mérkőzésen kapott ki Németországtól, pedig a meccs egy időszakában továbbjutásra állt. Costa Rica válogatottjának kapusa, Keylor Navas kiemelte, hogy bár a végső célt nem sikerült elérniük, ez a világbajnokság sorsfordító lehet az ország számára.

 

4–2-es vereséget szenvedett Costa Rica Németországtól a világbajnokság E-csoportjának utolsó fordulójában. A mérkőzést követően Keylor Navas, Costa Rica kapusa értékelt, amelyet a L'Équipe hasábjairól idézünk.

„Nem volt könnyű kiheverni az első mérkőzésen történteket. Nem vagyunk boldogok, mert a célunkat nem sikerült elérni, de számunkra nagyon magas volt itt a színvonal. Megmutattuk a Costa Rica-iak erejét és karakterét. Nem sok hiányzott a továbbjutáshoz, büszkék vagyunk az erőfeszítéseinkre. Az is büszkeséggel tölt el minket, hogy egymás után harmadszor jutottunk ki a világbajnokságra. Szükségünk van az ilyen jellegű találkozókra, hogy fejlődjünk.

Az itt szerzett tapasztalatok segítenek nekünk a következő világbajnokság során. Rengeteg tehetséges labdarúgónk van, a futballunk tovább fejlődik. Remélem, egyre több játékosunk futballozhat Európában, szükségünk lenne erre a további fejlődéshez. Nem mondom, hogy alacsony a színvonal a hazai bajnokságban, de a tempó sokkal magasabb Európában. Ha játékosaink hétről hétre ebben a tempóban játszanának, akkor könnyebben alkalmazkodnának a világbajnokságon tapasztalt ritmushoz.”

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ
E-CSOPORT
COSTA RICA–NÉMETORSZÁG 2–4 (0–1)
Al-Hor, al-Bajt Stadion, 67 054 néző.Vezette: Frappart (francia)
COSTA RICA: K. Navas – Fuller (Bennette, 74.), Ó. Duarte, K. Waston, J. Vargas, Oviedo (Contreras, 90+3.) – Joel Campbell, Borges, Tejeda (R. Wilson, 90+3.), B. Aguilera (Salas, a szünetben) – Venegas (Matarrita, 74.).Szövetségi kapitány: Luís Fernando Suárez
NÉMETORSZÁG: Neuer – Kimmich, Süle (Ginter, 90+3.), Rüdiger, Raum (Götze, 67.) – Goretzka (Klostermann, a szünetben), Gündogan (Füllkrug, 55.) – L. Sané, Musiala,Gnabry – T. Müller (Havertz, 66.). Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
Gólszerző: Tejeda (58.), Neuer (70. – öngól), ill. Gnabry (10.), Havertz (73., 85.), Füllkrug (89.)

AZ E-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Japán 3 2 1 4– 3 +1 6
2. Spanyolország 3 1 1 1 9– 3 +6 4
3. Németország 3 1 1 1 6– 5 +1 4
4. Costa Rica 3 1 2 3–11 –8 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik