Vb 2022: Lewandowski utolérte Pelét, sárga lapokból nem volt hiány – érdekességek

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2022.11.26. 17:06
null
Lewandowski mellett Szczesny volt a lengyelek hőse, büntetőt védett (Fotó: Getty Images)
Mint beszámoltunk róla, a lengyel válogatott 2–0-s győzelmet aratott Szaúd-Arábia ellen a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörében. Robert Lewandowski az első világbajnoki gólját szerezte, Wojciech Szczesny pedig a sokadik sorozatában védett tizenegyest. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet és statisztikát a mérkőzés kapcsán.

A katari világbajnokságon Wojciech Szczesny már a harmadik olyan kapus –Thibaut Courtois és Guillermo Ochoa után –, aki úgy hoz le kapott gól nélkül egy mérkőzést, hogy az adott találkozón tizenegyest is véd – ennél többre egyetlen korábbi tornán sem volt példa a statisztikák 1966-os számontartása óta.

Szczesny a torna eddigi szakaszában a legtöbb védést mutatta be egy mérkőzés alatt, ráadásul ő az első kapus, aki két kapott gól nélküli meccsnél jár Katarban.

A lengyelek rutinos kapusa több sorozatban is védett már büntetőt: angol harmadosztály, Premier League, Bajnokok Ligája, Serie A, Olasz Szuperkupa, világbajnokság.

Már az első félidőben öt sárga lapot osztottak ki az összecsapáson – ez a legtöbb a 2010-es finálé, a Spanyolország–Hollandia meccs óta.

A meccs első gólját szerző Piotr Zielinski a 2022–2023-as idényben már 7 gólnál és 7 előkészítésnél jár minden tétmérkőzést figyelembe véve.

Robert Lewandowski pályafutása első világbajnoki gólját szerezte, ami egyben a 77. találata volt a nemzeti csapatban – utóbbival utolérte a brazilok legendáját, Pelét.

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
2. FORDULÓ
C-CSOPORT
Lengyelország–Szaúd-Arábia 2–0
(Zielinski 39., Lewandowski 82.)

A TALÁLKOZÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSE ÉRDEKESSÉGEKKEL, STATISZTIKÁKKAL, ITT!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Lengyelország2112–0+24
2. Szaúd-Arábia2112–3–13
3. Mexikó110–0 01
4. Argentína111–2–10
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik