Vb 2022: lengyel játékvezető kapta meg a döntőt – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.12.15. 18:44
null
Szymon Marciniak osztja az igazságot a katari vb döntőjén (Fotó: Getty Images)
Szymon Marciniak és csapata vezeti a katari labdarúgó-világbajnokság döntőjét – jelentette be a nemzetközi szövetség (FIFA) játékvezetői bizottsága. A lengyel játékvezető két partjelzője Pawel Sokolnicki és Tomasz Listkiewicz lesz, a negyedik játékvezető feladatait az amerikai Ismail Elfath látja el. A VAR-szobában ülők munkáját a szintén lengyel Tomasz Kwiatkowski hangolja össze.

A 41 éves Szymon Marciniak 2009 óta vezet mérkőzéseket a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ekstraklasa), FIFA-bírónak 2011 óta mondhatja magát. Első nemzetközi mérkőzése az Aalesunds FK–Ferencváros Európa-liga selejtező volt. 2018-ban Marciniak fújta a sípot a Real Madrid–Atlético Madrid Európai Szuperkupa-döntőn, míg az ezt megelőző évadban ő vezette a 2–0-s angol sikerrel végződő Liverpool–Villarreal elődöntőt a Bajnokok Ligájában.

Érdekesség, hogy a partjelzőként közreműködő Tomasz Listkiewicz édesapja, a magyarul is kitűnően beszélő Michal (aki a vb alatt nyilatkozott a Nemzeti Sportnak is) is lengetett vb-döntőben: az idősebb Listkiewicz az 1990-es olaszországi torna fináléjában volt partjelző (a sípot a mexikói Edgardo Codesal fújta).

A világbajnokság bronzmérkőzését a katari Abdulrahman al-Dzsasszim vezeti, két segítője Taleb al-Marri és Szaud al-Makaleh lesz, míg a negyedik játékvezető feladatait a brazil Raphael Claus látja el.

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik