Vb 2022: Ayew kislánya elájult, miután édesapja kihagyta a tizenegyest

Vágólapra másolva!
2022.12.04. 11:55
null
Andre Ayew kihagyott tizenegyese nehéz helyzetbe hozta Ghánát (Fotó: Getty Images)
Mint arról korábban beszámoltunk, a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Uruguay 2–0-ra legyőzte Ghánát. Az afrikaiak a 21. percben büntetőt rúghattak, de a csapatkapitány Andre Ayew kihagyta a tizenegyest. A játékos a második félidőre már nem futott ki, ennek azonban nem a kihagyott büntető volt az oka.

 

Az RMC Sport beszámolója szerint azért kellett lecserélni a Ghána–Uruguay mérkőzés félidejében az afrikaiak csapatkapitányát, mert a kislánya elájult a kimaradt büntetője után és az aggódó apa emiatt a kórházba sietett.

Már a 21. percben előnybe kerülhetett volna Ghána Uruguayjal szemben a csoportkör utolsó fordulójában. Ha Andre Ayew értékesíti a megítélt büntetőt, csapata nagyon közel kerülhetett volna a továbbjutáshoz. A ghánaiak csapatkapitánya azonban kihagyta a tizenegyest, gyenge lövését Sergio Rochet védte. Ezt követően a találkozót is elveszítette az afrikai ország, de a győztes Uruguay sem örülhetett, mivel azzal, hogy Dél-Korea legyőzte Portugáliát az ázsiai ország jutott be csoportmásodikként a nyolcaddöntőbe.

A találkozó félidejében kettőt is cseréltek a ghánaiak, a tizenegyest hibázó Andre Ayew mellett testvére, Jordan Ayew sem futott ki a második játékrészre. Ekkor sokan azt gondolták, hogy a kihagyott büntető miatt ért véget a mérkőzés a rutinos, idősebbik testvér számára, azonban a lecserélések oka teljesen más volt.

Ayew hétéves lánya, Maha elájult a lelátón, miután édesapja kihagyta a tizenegyest és kórházba kellett szállítani. Amint a labdarúgó ezt megtudta, azonnal elhagyta a stadiont és a lányához sietett, szerencsére már úgy ért oda, hogy Maha jobban érezte magát.



VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
CSOPORTKÖR, 3. FORDULÓ

H-CSOPORT
Ghána–Uruguay 0–2 (0–2)
Al-Vakra,
al-Dzsanub Stadion,43 443néző.Vezette:Siebert (német)
Ghána:
Ati-Zigi – Seidu, Amartey, Salisu, Baba – Partey, Abdul Samed (Kyereh, 72.) – Kudus (Issahaku, 90+8.), A. Ayew (Bukari, a szünetben), J. Ayew (Sulemana, a szünetben) – Inaki Williams (Semenyo, 72.).Szövetségi kapitány:Otto Addo
Uruguay:Rochet – G. Varela, José Giménez, Coates, Mathías Olivera – De Arrascaeta (Canobbio, 80.), Bentancur (Vecino, 34.), Valverde – Pellistri (De la Cruz, 66.), L. Suárez (Cavani, 66.), D. Núnez (Maxi Gómez, 80.).Szövetségi kapitány:Diego Alonso
Gólszerző:De Arrascaeta (26., 32.)

A H-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Portugália3216–4+26
2. Dél-Korea31114–404
3. Uruguay31112–204
4. Ghána3125–7–23
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik