Vb 2022: Ausztrália már most otthon érzi magát Katarban

SZ. R./K. B.SZ. R./K. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.02. 22:09
null
Az ausztrálok újabb lépést tettek a vb-kvalifikáció felé (Fotó: AFP)
A koronavírus-járvány miatt az ausztrál válogatott a katari Khalifa Nemzetközi Stadionban játssza hazai mérkőzéseit az ázsiai világbajnoki selejtező harmadik szakaszában, amelynek nyitó fordulójában 3–0-ra legyőzte Kínát a B-csoportban.

Nehéz csoportba kerültek az ausztrálok, hiszen a japánokat és a kínaiakat egyaránt le kell győzniük, ha ott szeretnének lenni a 2022-es katari világbajnokságon. Az első akadályt sikerrel vették, Awer Mabil,Martin Boyle és Mitchell Duke góljával 3–0-s diadalt arattak.

A japán válogatott története során először kapott ki Omántól; a rivális több helyzetet alakított ki a mérkőzésen, és ez meghozta a gyümölcsét, hiszen a csereként beálló Isszam el-Szabhi a 88. percben betalált Gonda Suicsi kapujába.

Omán és Japán eddig 11 alkalommal találkozott egymással hivatalos mérkőzésen, nyolc alkalommal japán győzelem, háromszor döntetlen született.

A B jelű hatos harmadik meccsén Szaúd-Arábia fordított, és 3–1-re legyőzte Vietnámot.

Az A-csoportban is megkezdődött a küzdelem, Dél-Korea válogatottja 0–0-s döntetlent játszott Irak ellen, csakúgy, mint az Arab Emírségek Libanonnal szemben, Irán pedig 1–0-ra legyőzte Szíriát.

ÁZSIAI VB-SELEJTEZŐK
HARMADIK SZAKASZ, 1. FORDULÓ
A-CSOPORT
Dél-Korea–Irak 0–0
Irán–Szíria 1–0
Arab Emírségek–Libanon 0–0
B-CSOPORT
Japán–Omán 0–1
Ausztrália–Kína 3–0
Szaúd-Arábia–Vietnám 3–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik