Vb 2022: a triplázó Gareth Bale a 93. percben győzte le Fehéroroszországot

Vágólapra másolva!
2021.09.05. 23:01
null
Bale éppen kiharcolja az első tizenegyest (Fotó: AFP)
A 2022-es világbajnokság európai selejtezőjének E-csoportjában Wales úgy nyert 3–2-re Fehéroroszország ellen, a semleges pályán, Kazanyban rendezett mérkőzésen, hogy mind a három gólját Gareth Bale szerezte, ráadásul a győztes találat a 93. percben született – a fehérorosz védelem hatékony közreműködésével. A csoportrangadón a belgák magabiztos sikert értek el a csehek ellen – Eden Hazard parádéjával.

Nem volt nyugodt napjuk a kazanyi mérkőzésen a VAR-szobában dolgozó játékvezetőknek: már a 6. percben munkába kellett helyezniük magukat, amikor a tizenhatoson belül Szergej Csernyik kapus borította fel Gareth Bale-t, ő pedig a videózással megerősített tizenegyest higgadtan értékesítette. Néhány perccel később egy lehetséges piros lap miatt kellett megint videóznia Giorgi Kruasvili játékvezetőnek – helyben hagyta a pályán hozott döntését.

Az első félidő közepén aztán megint jött a videózás, miután Chris Gunter emelte magasra a lábát a tizenhatoson belül. A grúz sporttárs ismét tizenegyest adott, Vitalij Liszakovics pedig nem is hibázott. Alig egy perc múlva már a vendéglátóknál volt az előny, Pavel Szedko volt eredményes Liszakovics beadása után.

A második félidő közepén aztán jött az újabb videózás, Max Ebong lökte fel Brennan Johnsont, az újabb büntetőt Bale ezúttal sem rontotta el, 2–2. A csattanó a négyperces hosszabbítás végén érkezett, amikor óriási kavarodás végén Bale szerezte meg a harmadik gólját a mérkőzésen: a nem túl jó lövését Csernyik kapus segítette a gólvonal mögé.

Ezzel Wales az utolsó pillanatban győzött, s felugrott Csehország mögé a csoport harmadik helyére.

Az élen viszont változatlanul a belgák állnak, miután a csoportrangadón, épp a cseheket tudták felülmúlni. A találkozón Romelu Lukaku szerzett vezetést a házigazdának, majd a 41. percben Eden Hazard duplázta meg a fórt (2–0). A Real Madrid szélsője régi önmagát idézte a meccsen, csak az első játékrészben hét kulcspassza volt, a meccsen neki jutó 71 perc alatt pedig nem vesztett párharcot...

A 3–0-s végeredményt Alexis Saelemaekers állította be.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK
E-CSOPORT
5. FORDULÓ
Fehéroroszország–Wales 2–3
(Liszakovics 29. – 11-esből, Szedko 30., ill. Bale 6., 69., 94. – az első kettőt 11-esből)
Belgium–Csehország 3–0
(Lukaku 8., E. Hazard 41., Saelamaekers 65.)

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Belgium 5 4 1 20–4 +16 13
2. Csehország 5 2 1 2 8–7 +1 7
3. Wales 3 2 1 5–5 0 6
4. Fehéroroszország 4 1 3 6–14 –8 3
5. Észtország 3 3 6–15 –9 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik