Vb 2022: a szurkolók nem vehetnek sört a mérkőzések alatt

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.07.08. 09:19
null
Hiába a szép stadionok, sör nélkül egy világbajnoki összecsapás sem ugyanolyan élvezetes (Fotó: Getty Images)
A katari labdarúgó-világbajnokságon a szurkolók nem vásárolhatnak sört a mérkőzések alatt – számolt be róla a Reuters.


Úgy látszik, hogy az idei világbajnokság nem csupán az időpont miatt lesz különleges. A Reuters arról számolt be, hogy a szervezők a mérkőzések előtt, illetve után árulnak majd sört, ám a találkozók alatt egyetlen szurkoló sem vásárolhat alkoholos italokat a stadionokban.

Talán nem is olyan meglepő ez a tiltás, ha azt vesszük figyelembe, hogy Katarban törvénytelen nyilvánosan részegen mutatkozni. Ennek ellenére a világbajnokságra utazó 1 200 000 szurkoló nem biztos, hogy megértően áll majd a döntéshez.

Aki egy hideg sörre vágyik, az minden bizonnyal a szurkolói zónákban élheti ki magát a világbajnokság alatt – bár a FIFA a hivatalos honlapján egyelőre sört, pezsgőt és bort is ígér a stadionokba, ez minden bizonnyal hamarosan ott is megváltozik.

Aki esetleg más módon szeretné jól érezni magát, annak is van egy rossz hírünk – azok a szurkolók, akik kábítószereket csempésznek be Katarba, halálbüntetést vagy életfogytig tartó börtönbüntetést is kaphatnak.

Az biztos, hogy nem az idei lesz a legnépszerűbb világbajnokság a szurkolók, a játékosok és az európai klubok körében sem: a téli vb miatt az összes topligának szünetelnie kell majd Európában, s a játékosoknak nem lesz idejük pihenni sem. Az angol Premier League-ben például november 13-án lesz a vb előtti utolsó forduló, nyolc nappal később pedig már kezdődik is a torna.

A világbajnoki döntőt december 18-án rendezik meg, nyolc nappal a Boxing Day előtt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik