Vb 2022: a labdarúgás és Lionel Messi legszebb napja – nemzetközi sajtóvisszhang

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.12.19. 08:49
null
Lionel Messi pályafutásának megkoronázásáról ír a nemzetközi sajtó (Fotó: AFP)
A labdarúgó-világbajnokság döntőjét követően a nemzetközi sajtó meghajol a sportág és Lionel Messi előtt.

Franciaország

RMC Sport: „A hősies franciák és Mbappé triplája ellenére Messi és az Albiceleste a világ tetején”

Le Parisien:
„A Kékek közel voltak a csodához, de Messi és az Albiceleste a világbajnok. Didier Deschamps csapata ugyan közel volt, de a harmadik csillag nem került fel.”

L'Équipe: „Végzetes könnyek. A szürreális forgatókönyvű döntőt, talán a legszebbet a sportág történetében az argentinok nyerték, miután 11-esekkel legyőzték a francia válogatottat.”

Argentína

La Nación: „Világbajnok! Messi Argentínája a mennyekbe repült Katarban! Argentína világbajnok. Argentína világbajnok. Újra és újra ismételnünk kell, hogy elhiggyük. Argentína világbajnok. Argentína világbajnok. Megcsinálták. Megcsinálták. 36 évig vártunk erre. Három generáció. Most elértük a célt.”

Olé: „Örök dicsőség, Messi. Argentína világbajnok, Messi a kulcsfigura. A világ ma egy igazságos hely. Dicsőség Istennek, dicsőség Messinek. A sors, amely úgy tűnt, gyakran kegyetlen vele, most igazságot szolgáltatott, egy olyan napon, amelyet megálmodott, egy olyan világbajnokságon, amelyet megálmodott. Örökre felszentelték. Ma Messi a történelem legjobb játékosa lett – bocsánat, Diego.”

Spanyolország

As: „A katari világbajnokság Messié volt. Az argentinok alakja örökre bevéste magát a futball történelmébe. A Franciaország elleni döntő ragyogóan koronázta meg pályafutását, ez a finálé minden idők legjobbjává tette őt a trófeák alapján.”

Marca: „Elképesztő döntő, amely tizenegyesekkel zárult. Az argentinok tízese nem akarja otthagyni a válogatottat. A fenomenális Mbappé nem ismer határokat.”

Mundo Deportivo: „Messi és Argentína megszerezte a világbajnoki címet. Argentína egy történelmi döntőben, 11-esekkel győzte le a nagyszerű francia csapatot, s kiérdemelte a harmadik csillagot. A kétgólos Leónak döntő érdemei voltak a sikerben, a másik oldalon a harcos Mbappé mesterhármast ért el.”

Nagy-Britannia

The Times:
„Lionel Messi nyerte meg a modern mesterek csatáját minden idők legjobb döntőjében. Argentína »több mint egy istenként« éljenzi Messit.”

The Independent: „Még ha sorsszerűnek is tűnt a történet, a befejezésre senki sem számíthatott. Messi a legcsúnyább körülmények között vált a leggyönyörűbb győztessé, a legnagyobb nehézségeket követően.”

Németország

Sport Bild: „Messit Argentína futballkirályának koronázták meg.”

Olaszország

La Gazzetta dello Sport: „Messi: Isten lába. A gólkirály Mbappé triplája sem volt elég Franciaország számára. Megtört a varázs: buli 36 évvel Maradona után”

Tuttosport: „Futball, szeretlek! Messi a harmadik világbajnoki címéhez vezette Argentínát. Drámai döntő: Mbappé három gólt lőtt. A trófea megkoronázta Messi karrierjét. Di María extázisa: főszereplőként tért vissza.”

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
DÖNTŐ
ARGENTÍNA–FRANCIAORSZÁG 3–3 (2–0, 2–2, 2–2) – tizenegyesekkel 4–2

Loszaíl, Loszaíli Nemzeti Stadion, 88 966 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
ARGENTÍNA: Emiliano Martínez – Molina (Montiel, 91.), Romero, Otamendi, Tagliafico (Dybala, 120+1.) – De Paul (Paredes, 102.), Enzo Fernández, Mac Allister (Pezzella, 116.) – Messi, Julián Álvarez (La. Martínez, 103.), Di María (Acuna, 64.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
FRANCIAORSZÁG: Lloris – Koundé (Disasi, 120+1.), Varane (Konaté, 113.), Upamecano, Théo Hernandez (Camavinga, 71.) – Griezmann (Coman, 71.), Tchouaméni, Rabiot (Y. Fofana, 96.) – O. Dembélé (Kolo Muani, 41.), Giroud (Thuram, 41.), Mbappé. Szövetségi kapitány: Didier Deschamps
Gólszerző: Messi (23., 109. – az elsőt 11-esből), Di María (36.), ill. Mbappé (80., 81., 118. – az elsőt és a harmadikat 11-esből)
A tizenegyeseket belőtte: Messi, Dybala, Paredes, Montiel, ill. Mbappé, Kolo Muani. Kihagyta: Coman, Tchouaméni

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik