S. T. J.
2022.12.08 23:04 Frissítve: 2022.12.08 23:04

Somália új otthona Rio de Janeiro; Juhász Roland sajtóbeszélgetést tartott

A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

Rio de Janeiro az új otthona. Somália hosszú éveken át futballozott Európában, majd Szaúd-Arábiában, a nyáron aztán lezárult a második ferencvárosi időszaka is, és úgy döntött, családjával hazaköltözik Brazíliába. A 34 esztendős futballistát a brazil nagyvárosban értük utol, arra kértük, adjon rövid helyzetjelentést számunkra a katari világbajnokság alatt Rio de Janeiróban uralkodó hangulatról. Elmondta, a legutóbbi, Dél-Korea elleni produkció, a 4–1-es győzelem még a brazil szurkolókat is lenyűgözte, az első negyvenöt percben szerzett négy gól után nemcsak a játékosok, de az országban az emberek is szambát jártak.

Sajtóbeszélgetést tartott a Mol Fehérvár, amelyen Juhász Roland, a klub sportigazgatója válaszolt az újságírók kérdéseire. Téma volt a 39 éves sportvezető és a vezetőedző, Huszti Szabolcs közismert barátsága kapcsán, hogy vajon nem kényelmetlen-e, amikor egy ilyen kapcsolat a munkahelyen alá-fölé rendeltségi viszonnyá válik?     Juhász szerint az ő barátságuk sohasem abból állt, hogy bólogattak arra, amit a másik mondott. Éppenséggel az erősítette barátsággá az ismeretségüket, hogy mindig is tudták ütköztetni a véleményüket, mindig őszintén elmondták egymásnak, mit gondolnak. Szóba került Szappanos Péter tervezett leigazolása és a kegyvesztett Budu Zivzivadze helyzete is.

Nem szokványos, hogy a Nógrád megyei Pásztóról indulva egy ikerpár mindkét tagja stabil NB I-es labdarúgó legyen, mint Bobál Gergely és Dávid. A családban jeles hagyományai vannak a futballnak. Az édesapa játszott megyei szinten, a nagypapa korábban NB II-es labdarúgó volt, majd Karancskesziben edzősködött, s az unokák minden nyári szünetet nála töltöttek, végigfocizva a nyarakat. A fivérek közül ez alkalommal Gergely volt a Sportkrém melléklet vendége, aki már kissrácként sorra lőtte a gólokat. Első klubja a Salgótarjáni Acél SE volt, innen vezetett az útja a portugál Nacionalig; jelenleg mindkét testvér Mezőkövesden futballozik.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.