Somália új otthona Rio de Janeiro; Juhász Roland sajtóbeszélgetést tartott

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2022.12.08. 23:04
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

Rio de Janeiro az új otthona. Somália hosszú éveken át futballozott Európában, majd Szaúd-Arábiában, a nyáron aztán lezárult a második ferencvárosi időszaka is, és úgy döntött, családjával hazaköltözik Brazíliába. A 34 esztendős futballistát a brazil nagyvárosban értük utol, arra kértük, adjon rövid helyzetjelentést számunkra a katari világbajnokság alatt Rio de Janeiróban uralkodó hangulatról. Elmondta, a legutóbbi, Dél-Korea elleni produkció, a 4–1-es győzelem még a brazil szurkolókat is lenyűgözte, az első negyvenöt percben szerzett négy gól után nemcsak a játékosok, de az országban az emberek is szambát jártak.
Rio de Janeiro az új otthona. Somália
hosszú éveken át futballozott Európában, majd Szaúd-Arábiában, a nyáron aztán lezárult a második ferencvárosi időszaka is, és úgy döntött, családjával hazaköltözik Brazíliába. A 34 esztendős futballistát a brazil nagyvárosban értük utol, arra kértük, adjon rövid helyzetjelentést számunkra a katari világbajnokság alatt Rio de Janeiróban uralkodó hangulatról. Elmondta, a legutóbbi, Dél-Korea elleni produkció, a 4–1-es győzelem még a brazil szurkolókat is lenyűgözte, az első negyvenöt percben szerzett négy gól után nemcsak a játékosok, de az országban az emberek is szambát jártak.

Sajtóbeszélgetést tartott a Mol Fehérvár, amelyen Juhász Roland, a klub sportigazgatója válaszolt az újságírók kérdéseire. Téma volt a 39 éves sportvezető és a vezetőedző, Huszti Szabolcs közismert barátsága kapcsán, hogy vajon nem kényelmetlen-e, amikor egy ilyen kapcsolat a munkahelyen alá-fölé rendeltségi viszonnyá válik?     Juhász szerint az ő barátságuk sohasem abból állt, hogy bólogattak arra, amit a másik mondott. Éppenséggel az erősítette barátsággá az ismeretségüket, hogy mindig is tudták ütköztetni a véleményüket, mindig őszintén elmondták egymásnak, mit gondolnak. Szóba került Szappanos Péter tervezett leigazolása és a kegyvesztett Budu Zivzivadze helyzete is.

Nem szokványos, hogy a Nógrád megyei Pásztóról indulva egy ikerpár mindkét tagja stabil NB I-es labdarúgó legyen, mint Bobál Gergely és Dávid. A családban jeles hagyományai vannak a futballnak. Az édesapa játszott megyei szinten, a nagypapa korábban NB II-es labdarúgó volt, majd Karancskesziben edzősködött, s az unokák minden nyári szünetet nála töltöttek, végigfocizva a nyarakat. A fivérek közül ez alkalommal Gergely volt a Sportkrém melléklet vendége, aki már kissrácként sorra lőtte a gólokat. Első klubja a Salgótarjáni Acél SE volt, innen vezetett az útja a portugál Nacionalig; jelenleg mindkét testvér Mezőkövesden futballozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik