Labdarúgás: Számomra ez nem lesz valódi vb – Cantona kifakadt a katariakra

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.01.13. 13:30
null
Cantona nem kér a katari világbajnokságból (Fotó: Getty Images)
Éric Cantona, a Manchester United labdarúgócsapatának legendás francia középpályása szerint a katari világbajnokság nem is lesz valódi vb, s azt is elárulta, hogy ő biztosan nem nézi majd a tornát – írja a Daily Mail.


2022. november 21-én kezdődik a 22. labdarúgó-világbajnokság Katarban, ahol végül mindenre jutott pénz, az ország pedig készen áll a rendezésre.

Talán a katariak készen állnak, de a legtöbb rajongó biztosan nem – valószínűleg nem sokan vannak oda az ötletért, hogy télen rendezzenek világbajnokságot.

Szerdán Éric Cantona, a Manchester United egykori klasszisa is kifejtette a véleményét a tornával kapcsolatban.

„Őszintén szólva nem igazán érdekel a következő világbajnokság. Ez számomra nem is lesz valódi vb. Az elmúlt években több feltörekvő országban is rendeztek világversenyeket, mint például Oroszország és Kína. De Katar… nem a futball hazája. És persze nem az ellen vagyok, hogy ne rendezzenek olyan országok vb-t, ahol feljövőben van a labdarúgás” – mondta Cantona.

„Ott volt például Dél-Afrika és az Egyesült Államok. Amerikában a legnépszerűbb sport lett a nők között, és az afrikai országban is sok lehetőséget adott a fejlődésre. Katarban nem érzem, hogy lenne potenciál. Ott nincs semmi. Csak a pénzre tudok gondolni, arról szól minden, ráadásul borzalmasan kezelték a stadionokat építő embereket. Több ezren meg is haltak, és mi a világbajnokságot ünnepeljük majd” – folytatta a francia.

„Én nem nézem majd. Megértem, hogy a futball üzlet, de korábban azt hittem, ebben az iparban mindenki egyenlő esélyekkel indul.”

A téli világbajnokság miatt az összes topligának szünetelnie kell majd Európában, s a játékosoknak nem lesz idejük pihenni sem. Az angol Premier League-ben például november 13-án lesz a vb előtti utolsó forduló, nyolc nappal később pedig már kezdődik is a torna.

A világbajnoki döntőt december 18-án rendezik meg, nyolc nappal a Boxing Day előtt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik