Vb 2022: Kovács István elmondta, miért nem vezetett meccset Katarban

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.19. 13:54
null
Kovács István többek között Michael Oliver helyettese volt, de nem vezethetett mérkőzést (Fotó: Getty Images)
Nyolc mérkőzésen jutott szóhoz negyedik játékvezetőként Kovács István. A nagykárolyi születésű játékvezető a Román labdarúgó-szövetség (FRF) oldalának elmondta, miért nem vezetett meccset a katari tornán.

Miután megérkeztünk Katarba, példásan készültünk, úgy én és a csapatom, mint a többi játékvezető, aki bekerült a vb-keretbe. Az, hogy nem vezettem mérkőzést, a FIFA játékvezetői bizottságának a döntése volt, amit elfogadtunk. Számunkra egy kiváltság volt, hogy ott lehettünk. Természetesen mindenki szeretne meccset vezetni, de szerintem így is nagyon sok tapasztalatot szereztünk” – mondta Kovács István.

Nagyon jól szórakoztam a katari fizetésemről szóló sajtóhíreken. Az ott emlegetett összegeknek (közel százezer dollár, a szerk.) még a felét sem kapom meg. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy ha bekerülsz a legjobbak közé, megérdemled, hogy a munkádat méltóképp honorálják” – kommentálta a katari tiszteletdíjáról szóló pletykákat Kovács.

Mint azt korábban megírtuk, a román sajtó úgy értesült, hogy Kovács István túlteljesített a fizikai felkészülés során és ezzel kivívta a Pierluigi Collina vezette Játékvezetői Bizottság nemtetszését – ennek következtében nem vezethetett meccset a világbajnokságon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik