Vb 2022: Hiba volt megadni Messi második gólját? Szavazzon!

Vágólapra másolva!
2022.12.19. 17:15
null
Cserejátékosok a pályán… (A kép forrása: BBC)
Különleges játékvezetői hibára derült fény a vasárnapi Argentína–Franciaország labdarúgó-világbajnoki döntő kapcsán. A közösségi médiában terjedni kezdett egy kép, a BBC és sport.de is írt az esetről, amely arról szólt, hogy Lionel Messi második gólját nem lett volna szabad megadni.


A 108. percben Lionel Messi berúgta a második gólját, amellyel Argentína 3–2-es vezetésre tett szert. A gól pillanatában az argentinok két cserejátékosa a pálya területén tartózkodott, amit a szabály egyértelműen tilt.

A szabálykönyv vonatkozó része:

„Amennyiben a gólszerzés után, de még a játék újraindítását megelőzően, a játékvezető észreveszi, hogy egyéb személy tartózkodott a játéktéren a gólszerzéssel egy időben:

– a játékvezetőnek érvénytelenítenie kell a gólt, ha az egyéb személy a gólszerző csapat játékosa, cserejátékosa, lecserélt játékosa, kiállított játékosa, vagy csapatvezetője volt. A játékot az egyéb személy helyéről elvégzett közvetlen szabadrúgással kell újraindítani.”

Tehát a FIFA szabálykönyve teljesen világosan fogalmaz, a szabálytalanság ténye is vitathatatlan. A játékvezető, Szymon Marciniak nem látta az esetet, és nem is szóltak neki a segítői közül vagy a VAR-szobából.

Ha észlelik a szabálytalanságot, és a játékvezető a szabálykönyvet betartva nem adja meg a gólt, alighanem kitör a népharag. Ön szerint érvényteleníteni kellett volna Messi találatát? Szavazzon!

SZAVAZÁS

Ön szerint érvényteleníteni kellett volna Messi találatát?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik