Vb 2018: már úton az egyiptomi drukker Oroszországba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.10. 16:18
null
Az indulás pillanatai (Fotó: Reuters)
A 24 éves egyiptomi Mohamed 'Ibn Nufal' Nufal feltett szándéka, hogy a helyszínről szurkoljon az egyiptomi labdarúgó-válogatottnak a nyári világbajnokságon, ezért a hétvégén a kairói Tahrír téren elköszönt a családjától és elindult Oroszországba. Kerékpárral.

Nufal ugyanis úgy döntött, hogy a körülbelül 5000 kilométeres utat Moszkvába kerékpáron teszi meg. Tervei szerint 65 nap alatt ér oda, és az útja Jordánián, Bulgárián, Románián, Moldován és Ukrajnán keresztül vezet majd Oroszországba. Szíria fölött átrepül és Irakot is kikerüli biztonsági okok miatt.

Nufal csomagjában a tartalék alkatrészek mellett egy extra telefon, tartalék akkumulátorok és egy kempingfelszerelés is helyet kapott, bár ahol csak lehetősége lesz, megpróbál hostelekben megszállni, és bízik a helyiek jóindulatában is, hogy esetleg egy-egy estére befogadják majd.

„Az egészet nem a világbajnokság miatt csinálom, ha csak a meccsek érdekelnének, repülővel mennék. Sokkal inkább érdekel az utazás, mint a megérkezés. Ez egy remek esély arra, hogy új dolgokat lássak" – fogalmazott Nufal az elindulásakor a Reuters televíziónak.

A 24 éves egyiptominak a 65 nap alatt átlagban napi 80 kilométert kell megtennie, hogy időben Moszkvába érjen – más kérdés, hogy Egyiptom válogatottja az onnan 1800 kilométerre lévő Jekatyerinburgban játssza majd az első mérkőzését, ám oda valószínűleg már helyi repülőjárattal megy az orosz fővárosból.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik