Vb 2014: Matthäus a célfutball mellett tette le a garast

Vágólapra másolva!
2014.07.08. 11:59
Természetesen megszólalt az első vb-elődöntő előtt Lothar Matthäus is, aki szerint mindegy, hogy hogyan, csak győzzön a nationalelf.

„Nem játszunk olyan szép futballt, mint a legutóbbi két vébén – szögezte le az egykori remek középpályás, söprögető, aki maga 25 alkalommal szerepelt világbajnokságokon. – De Joachim Löw megtanulta: szép futballért nem jár aranyérem, márpedig a német csapat azért jött Brazíliába, hogy nyerjen. Akad néhány gond, lásd hátul a négy középhátvédet vagy a sokáig szűrőként szerepeltetett Philipp Lahmot, de Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira és Miroslav Klose sem teljesen egészséges. Löw kipróbált egy másik utat, és az eredmények azt mutatják: működik. A szurkolók nem örülnek ennek, de fel kell tenni a kérdést: szép játékot akartok korai kieséssel vagy azt látni, ahogyan a németek felemelik a trófeát a döntő után? A válasz egyszerű és egyértelmű."

Az edzőként nagy sikereket még el nem ért Matthäus kifejtette: teljesen mindegy, hogyan, de el kell verniük a brazilokat, és jó lenne, ha Mesut Özil nem a bal szélen szerepelne, hanem középen, erre utal szerinte a karmester testbeszéde is. Kitért arra is, hogy nagy veszélyeket lát Benedikt Höwedes balhátvédként való szerepeltetésében, de a lényeg úgyis a csapatmunka és az erőnlét.

Mi mást is mondhatna egy vérbeli német exfutballista?

„A brazilok ellen nem mi vagyunk az esélyesek, nem lesz könnyű meccs, de 2–1-es győzelmünket várom, mégiscsak hazafi vagyok. A német csapat elszánt és sikeréhes, a támadójátékon azonban van még mit csiszolni, ám a legjobb négy között már csak piciny különbségek döntenek egyébként is."

BEHARANGOZÓ A BRAZIL–NÉMET MÉRKŐZÉSRŐL ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik