„Ajándék gólok, lyukas védelem, taktikai csőd” – sajtóvisszhang

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.14. 03:20
null
Spanyolországban tragédiaként élik meg a hollandoktól elszenvedett vereséget (Fotó: Reuters)
A spanyol sajtó súlyos csapásról, egyenesen mészárlásról ír, a hollandok viszont újra hisznek a vb-döntős szereplésben a pénteki 5–1 után.

A Marca szombati címlapja feketében, középen egy kis képpel jelent meg, a főcím: „Javítani kell!"

„Javítsátok ki ezt” – követeli a Marca
„Javítsátok ki ezt” – követeli a Marca

A honlapon a „Világméretű megaláztatás" a főcím. A cikk bevezetője a következő: „Hogy a legkevesebbet mondjuk, ez tragédia. A világbajnok látványos megaláztatásban részesült a nagyvilág előtt Arjen Robben és társai részéről. Ajándékgólok, lyukas védelem, taktikai csőd, mindennek eredménye a szégyenteljes vereség. Feledni való 1–5, a második meccs nagyon bonyolult lesz."

Az As címe: „A világbajnok legrosszabb rémálma." A cikk így kezdődik: „Az egyaránt duplázó Van Persie és Robben mészárlássá változtatta az előző vb-döntő visszavágóját. Diego Costa vitatható tizenegyest harcolt ki, a holland csapatnak csak a harmadik gólja volt megkérdőjelezhető. A spanyol válogatott 1963 óta nem kapott öt gólt."

A barcelonai El Mundo Deportivo szerint „a hollandok könnyedén intézték el a jogtalan tizenegyessel vezetést szerző világbajnokot, amelyben Casillas, Sergio Ramos és Gerrard Piqué mindent elrontott, amit csak el lehetett rontani."

A szintén katalán Sport szerint „ez volt a lehető legrosszabb kezdés. Példátlan földcsuszamlás Hollandia ellen, a négy évvel ezelőtti döntő vesztese kegyetlen módon bánt el a címvédővel."

A holland Voetbal International tudósításának címe: „Az Oranje elpáholta a spanyolokat.”

A bevezetőben azt írják, hogy „a holland válogatott lassú kezdés után látványos revánst vett a 2010-es vébédöntőért. A torna előtt nemigen hittünk benne, hogy ismét döntős lehet a csapat, de ezt a teljesítményt látva kezdhetünk az ismétlésben bízni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik