„Két gólt is elvettek tőlünk, de mindenki hibázhat”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.13. 22:57
null
Oribe Peralta góljával túltették magukat a mexikóiak a bírói hibákon (Fotók: Action Images)
Miguel Herrera mexikói szövetségi kapitány megértő volt a Kamerun elleni mérkőzés hibát hibára halmozó játékvezetőjével, hiszen meglett a három pont.

Miguel Herrera, a mexikóiak szövetségi kapitánya a három pont megszerzése után megbocsátóan beszélt a kolumbiai Wilmar Roldán kolumbiai játékvezetőről, aki 0–0-nál két szabályos gólt nem adott meg vélt les miatt. A mexikói válogatott így győzelemmel kezdett Kamerun ellen.

„Két gólt is elvettek tőlünk, de mindenki hibázhat. Szerencsére így is nyertünk, és most az a legfontosabb, hogy megvan a három pont, túl gyorsan jön a következő meccs ahhoz, hogy sokáig ezen rágódjunk. Már a szünetben azt kértem a játékosoktól, hogy ne foglalkozzanak a történtekkel – mondta Miguel Herrera, a mexikóiak kapitánya. – A házigazda brazilok ellen játsszuk a következő meccset, és nem szabad megijednünk, hiszen a csoportelsőség lesz a tét. Nem változtatunk a játékunkon, azzal a céllal megyünk ki, hogy nyerjünk."

Volker Finke, a kameruniak német szövetségi kapitánya elmondta, csapatát meglepte a mexikói 5–3–2-es felállás.

„A szakadó eső nem ment fel a teljesítményünk miatt – mondta Finke. – Az első húsz percben a középpálya közepén gondjaink voltak, de alkalmazkodtunk. A második félidőben már jobbak voltunk, de összességében csalódott vagyok. Volt néhány helyzetünk, de gólt nem szereztünk. Mexikó góljait nem adták meg, ezzel mi semmit sem tehettünk. Öt napunk van arra, hogy felkészüljünk a következő meccsünkre, amely sorsdöntő lesz."

Kamerun Horvátország ellen folytatja világbajnoki szereplését.

Volker Finke csapatát meglepte a mexikóiak taktikája
Volker Finke csapatát meglepte a mexikóiak taktikája

AZ ÖT LEGÉRDEKESEBB STATISZTIKA

• Kamerun zsinórban az ötödik vb-meccsét veszítette el, ilyen hosszú negatív szériája még egyetlen afrikai csapatnak sem volt – persze ehhez ki is kell jutni a vb-kre. A „szelídíthetetlen oroszlánok" legutóbbi 14 meccsükből egyet nyertek meg.

• Mexikó negyedik kísérletére nyert először afrikai csapat ellen a vb-n. Az eddigi mérlege két döntetlen (2002, Angola, 0–0 és 2010, Dél-Afrika, 1–1) és egy vereség (1978, Tunézia, 1–3) volt.

• Bár Oribe Peralta szerezte a mexikói gólt, és Giovani dos Santos két, hibásan érvénytelenített találatot is jegyzett, a mexikóiak motorja José Vázquez volt, 52 passzából 51 sikeresnek bizonyult, a kameruni térfélen 32/32 a mutatója.

• Mexikó egymás után az ötödik világbajnokságát kezdte úgy, hogy nem kapott ki, négy győzelem és egy döntetlen a mérlege. Sőt az 1994-es vb-ig visszamenőleg Németország és Brazília mellett csak Mexikó jutott túl mindig a csoportkörön.

• Rafa Márqueznek ez a negyedik világbajnoksága a mexikóiak csapatkapitányaként, míg Samuel Eto'ónak a negyedik vb-je negyedik klub játékosaként – 1998-ban a Leganést (kölcsönben a Real Madridtól), 2002-ben a Mallorcát, 2010-ben az Intert képviselte, most Chelsea-játékosként utazott ki. Ő a harmadik, aki legalább négy klub játékosaként volt vb-n.

VB 2014
A-CSOPORT
MEXIKÓ–KAMERUN 1–0 (0–0)
Natal, Arena das Dunas, 38 958 néző. Vezette: Roldán (kolumbiai)
MEXIKÓ:
Ochoa – Aguilar, Márquez, Rodríguez, Moreno, Layún – Herrera (Salcido, 92.), Vázquez, Guardado (Fabián, 69.) – G. Dos Santos, Peralta (J. Hernández, 74.)
KAMERUN: Itandje – Chedjou, Djeugoue (Nounkeu, a szünetben), Nkoulou, Assou-Ekotto – Mbia, Song (Webó, 79.), Enoh – Moukandjo, Eto'o, Choupo-Moting
Gólszerző:
Peralta (61.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik