Vb 2010: Van Marwijk reméli, hogy Robben Szlovákia ellen többet játszhat

Vágólapra másolva!
2010.06.24. 23:56
Bert van Marwijk szövetségi kapitány szerint csapatának hozzá kellett szoknia a Kamerun elleni mérkőzésen ahhoz, hogy ellenfele mindent vagy semmit alapon futballozik. A holland szakember szerint ez tíz perc után sikerült is.

„Ma olyan ellenféllel találkoztunk, amely már a meccs előtt kiesett a világbajnokságról. Az pedig mindig kiszámíthatatlan, ha egy csapat mindent vagy semmit alapon futballozik. Kellett nekünk is tíz perc, amíg hozzászoktunk ehhez, de ezután a szakasz után elkezdtünk jobban passzolni és helyzeteket kialakítani" – étékelt a találkozót követően Bert van Marwijk szövetségi kapitány.

A holland szakember szerint miután megszerezték a vezető találatot, uralták a mérkőzést, de a második félidő elején túl kényelmesen futballoztak, ezért is egyenlíthetett Kamerun. Van Marwijk viszont annak azért örül, hogy a sérülésből felépülő Arjen Robben ismét játszhatott.

„Boldog vagyok, hogy Robben húsz percet játszhatott. Remélem, a nyolcaddöntőben még többet bír majd Szlovákia ellen" – tette hozzá a kapitány a 73. percben beálló és kapufát lövő Bayern-szélsővel kapcsolatban.

Hollandia százszázalékos teljesítménnyel, három győzelemmel kvalifikálta magát a legjobb 16 közé.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik