Vb 2010: nyolcvanéves rekordot állított be tegnap Donovan

H. T.H. T.
Vágólapra másolva!
2010.06.24. 12:30
Landon Donovan szerda este nemcsak egyszerűen továbblőtte az amerikai válogatottat, hanem be is írta magát a Team USA vb-történelemkönyvébe. Nevezetesen: beállította a vonatkozó szereplési és góllövési rekordot, amelyeket könnyen megdönthet az egyenes kieséses szakaszban. 

Az Algéria ellen 91. percben szerzett gólja Donovannek már a negyedik világbajnoki találata volt a sorban, amivel beállította – az „amúgy" a vb-k történetének első mesterhármasát szerző – Bert Patenaude 1930-ból származó amerikai csúcsát. (Brian McBride és Clint Dempsey után nem mellesleg Donovan a harmadik amerikai, aki két vb-n is eredményes volt.)

A 28 éves, harmadik vb-jén szereplő játékos 11. világbajnoki meccsét játszotta szerdán – éppen ennyi vb-fellépéssel büszkélkedhet az 1994 és 2002 között „vébéző" két jenki rekordember, Cobi Jones és Earnie Stewart is. 

Ami Landon Donovan abszolút válogatottbeli szereplési, illetve góllövési mutatóját illeti: egyelőre messze van (126-tal negyedik az örökranglistán) a 164-szeres válogatott Jones országos csúcsától, viszont már most nincs nála eredményesebb labdarúgója a csillagos-sávos csapatnak (44 gól)!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik