Vb 2010: forrongás a szlovákoknál, a kapitány kiakadt a sajtóra

Vágólapra másolva!
2010.06.21. 17:25
Vladimír Weiss, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya dél-afrikai tudósítások szerint negyven másodperc után befejezte hétfői sajtótájékoztatóját, mert egyre nehezebben viseli, ahogyan a szlovák média kritizálja a csapat világbajnoki szereplését.

A teremben töltött villámlátogatás során a feldúlt Weiss kapitány csupán szűkszavú válaszokat adott, az előző napi vereséggel (Paraguay, 0–2) kapcsolatban, például ezt: „Az ellenfél jobb volt, ez a nyilvánvaló magyarázat az eredményre."

A kurta kapitányi búcsú után fia, a világbajnokságon játékosként részt vevő ifjabb Vladimír Weiss az otthoni közhangulattal, az azt formáló újságírók tevékenységével magyarázta édesapja már a szombati mérkőzést követő sajtótájékoztatón is megnyilvánuló feldúltságát:

„Odahaza mindenki minket kritizál, pedig minden tőlünk telhetőt megteszünk. Nézzenek csak a nagycsapatokra, nekik sem megy. Nálunk az újságírás, meg ami körülveszi, kész röhej. Mindenki ki van akadva, a játékosok egyáltalán nem akarnak interjút adni, annyi ostobaság jelenik meg. A kijutással olyat tettünk, amit Szlovákiában korábban senki sem, és én csak annyit kérek az otthoniaktól, hogy ezt ne felejtsék el" – mondta a fiatal játékos, hozzátéve: társaival már elkönyvelték a kiesést, ám azt követően, hogy Új-Zéland pontot szerzett Olaszországtól, újra reménykednek.

A F-csoportban Szlovákia eddig Új-Zélanddal (1–1), majd Paraguayjal (0–2) találkozott, és Olaszország legyőzésével még továbbjuthat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik