Vb 2010: Carles Puyol továbbra is bízik az európai nagycsapatokban

Vágólapra másolva!
2010.06.21. 10:49
Anglia, Olaszország és Franciaország már két-két, Spanyolország egy mérkőzést tudott le a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon, de a hagyományosan a sportág meghatározói közé sorolható együttesek egyetlen győzelmet sem arattak. A spanyol válogatott meghatározó védője, Carles Puyol azonban biztos abban, hogy az európai nagycsapatok a folytatásban felnőnek a feladathoz.

„Megfelelő idő állt a rendelkezésünkre a világbajnoki felkészülésre, bár jónéhányunkra a klubszezon végén is fontos mérkőzés várt" – mondta a Barcelona védője saját magukról, de úgy általánosságban az öreg kontinens többi favoritjáról is. – Persze, ez nem mentség az eddigi eredményeinkért, én azonban biztos vagyok abban, hogy az európai nagycsapatok megint fel tudnak majd nőni a feladathoz."

A vb-t a Svájc elleni 1–0-s vereséggel kezdő spanyolok hétfőn 20.30 órai kezdettel Honduras ellen játszanak a H-csoport második fordulójában, ellenfelük a Chile elleni 1–0-s vereséggel kezdte a tornát.

Anglia és Olaszország két-két döntetlent ért el eddig a vb-n – előbbiek az Egyesült Államok, majd Algéria, utóbbiak Paraguay és Új-Zéland ellen –, míg a franciák az Uruguay elleni döntetlen mellett kikaptak Mexikótól. A mérlegen Németország javít valamelyest, bár az Ausztrália elleni 4–0-s győzelem után Szerbiától már kikapott 1–0-ra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik