Máris a továbbjutás kapujában a szlovén válogatott

Vágólapra másolva!
2010.06.18. 12:24
null
Szlovén gólöröm az algériaiak elleni mérkőzésről - egy újabb győzelem nyolcaddöntőt ér számukra
A C-csoport első körében a szlovének egy potya góllal legyőzték az algériaiakat, míg az amerikaiak bravúros döntetlent értek el az angolok ellen. Amennyiben délnyugati szomszédunk ezen a mérkőzésen is megszerzi a három pontot, az utolsó kör eredményeitől függetlenül máris a legjobb 16 csapat között találja magát a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságon.

Meglepő módon nem a feltétlen győzelmi vágy tükröződik Miso Brecko, a szlovén válogatott jobb oldali védője szavaiból: „Ebben a helyzetben nagy újdonságot nem mondok azzal, hogy jobb, ha egy pontot szerzünk, mint ha egyet sem – mondta az 1. FC Köln labdarúgója. – Szóval a döntetlen sem lenne rossz eredmény. Ezen a mérkőzésen könnyen valóra válhat minden álmunk, de sokat is veszíthetünk."

EGYMÁS ELLENI MÉRLEG
Még nem találkozott egymással korábban a két válogatott.

Matjaz Kek szövetségi kapitány számára kisebb gondot okoz, hogy a középhátvéd Marco Suler sérüléssel bajlódik.

„Ha Suler nem lesz hadra fogható, Matej Mavric helyettesíti majd őt az Egyesült Államok ellen – árulta el terveit a szlovén szakvezető. – Az első meccsünk után végre megnyugodtunk, és most egy igen fontos összecsapás előtt állunk. Számunkra már az is nagy dolog, hogy itt lehetünk a vébén, hát még az, hogy a továbbjutásért játszunk. Mindent megteszünk, hogy élvezzük a tornát."

Mavric maga eddig főleg turistaként élvezte Dél-Afrikát („Gyönyörű ez az ország, minden olyan, mintha egy nagy park lenne, mindenki folyton vidám – nyilatkozta, és ebből mi is megtudhattuk, hogy azért az összes részét nemigen járta be a vb-nek otthont adó városoknak. – Igazán örülök, hogy láthatom mindezt. Az edzéseken keményen dolgoztunk, megérdemeltünk már egy szabad délutánt."), de nemigen bánná, ha végre pályára lépne vb-meccsen is.

„Innentől tudjuk, hogy képesek vagyunk bárkit a kapujához szögezni – szűrte le a váratlan tanulságot Algéria elleni mérkőzésükből Robert Koren, a szlovén csapatkapitány, majd megfogalmazta a későbbiekkel kapcsolatos véleményét, amellyel nehéz lenne vitába szállni. – Két mérkőzésünk van még hátra, és ezeken pontokat kell szereznünk ahhoz, hogy biztosan továbbjussunk."

Attól sem tart, hogy meglepi őket az ellenfél: „Az amerikaiak nagyszerűen futballoztak az angolok ellen, de az edzőnkkel kielemeztük a gyengeségeiket és erősségeiket is. Korábban megremegtek a lábaink a fontos meccsek előtt, de ma már más a helyzet".

 NSO VB-CSAPATMUSTRA
Szlovénia
Egyesült Államok

Egyáltalán nem lesz könnyű dolguk azonban az amerikaiakkal, különösképpen azután, hogy Bob Bradley kapitány csapata döntetlennel rajtolt a végső győzelemre is esélyesnek tartott angolok ellen, és egyáltalán nem játszott rosszul.

„Az öltözőben roppant csalódottan ült mindenki az angolok elleni meccs után – mondta Landon Donovan, az amerikai válogatott gólrekordere. – Gyakran hallom, képesnek tartanak minket arra, hogy továbbjussuk a csoportunkból, mert könnyű ellenfeleket kaptunk. A szlovénokat sem szabad lebecsülnünk, azon kell dolgoznunk, hogy kijavítsuk az első találkozónkon elkövetett hibáinkat."

Alighanem a tengerentúliak is ugyanazzal a kezdőcsapattal operálnak a második fordulóban, mint a nyitányon, hiszen az angolok ellen parádézó kapus, Tim Howard bordái nem sérültek meg súlyosan Emile Heskey kegyetlen belépője nyomán. Idősebb Bradley, akinek fia, Michael a középpályán szerepel, biztos benne: ott folytatják, ahol abbahagyták az előző mérkőzésen.

VB 2010
C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
SZLOVÉNIA–EGYESÜLT ÁLLAMOK
16.00, Johannesburg, Ellis Park Stadion. Vezeti: Coulibaly (mali)
Szlovénia: S. Handanovic – Brecko, Cesar, Suler, Jokic – Kirm, Radosavljevic, Koren, Birsa – Dedic, Novakovic
Egyesült Államok: Howard – Cherundolo, Onyewu, DeMerit, Bocanegra – Donovan, M. Bradley, Clark, Dempsey – Altidore, Findley
A mérkőzéseket élő, szöveges tudósításunk, illetve folyamatosan frissülő cikkünk segítségével is figyelemmel kísérhetik!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik