Lippi: Az elnök már ismeri a jövőmet

Vágólapra másolva!
2010.03.30. 12:38
null
Marcello Lippi már döntött (fotó: Action Images)
Marcello Lippi, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya egyelőre nem erősítette meg azokat a híreszteléseket, melyek szerint távozik a nemzeti csapattól.

„Giancarlo Abate elnök az, aki már tudja, hogy mit fogok csinálni a világbajnokság után" – nyilatkozta sejtelmesen Lippi.

A rutinos szakember tehát várhatóan távozik a válogatott éléről, és a híresztelések szerint visszatér a Juventushoz sportigazgatói minőségben.

A La Gazzetta dello Sport című napilap már a lehetséges utódokat is megnevezte: Carlo Ancelotti vagy Massimiliano Allegri veheti át a nemzeti együttes irányítását.

Ancelotti már korábban is elmondta, hogy számára nagy álom lenne a szövetségi kapitányi feladat, de valószínűleg a következő szezonra is marad a Chelsea-nél, ahol élvezi Roman Abramovics bizalmát.

Allegri neve a Cagliarinál elért sikerek után került előtérbe – a szárdok remek szereplése révén 2009-ben az év edzője lett.

A La Gazzetta dello Sport még további neveket is bedobott, ezek szerint Cesare Prandelli és Claudio Ranieri is kiköthet a squadra azzurránál.

Lippi egyébként a 2006-os vb után is otthagyta a válogatottat, de két év múlva visszatért Roberto Donadoni helyére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik