Varga Barnabás arccsonttörést szenvedett, az Eb-n már nem játszhat

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.06.23. 23:06
Varga Barnabás ijesztő sérülést szenvedett a skótok ellen (Fotó: Getty Images)
Varga Barnabás, a magyar labdarúgó-válogatott támadója ijesztő sérülést szenvedett a Skócia elleni Európa-bajnoki-mérkőzésen. A Ferencváros játékosát nyakmerevítőben, hordágyon vitték le a pályáról, majd kórházba szállították. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón aztán Marco Rosi szövetségi kapitány elárulta: a csatár számára véget ért az Európa-bajnokság, mert arccsonttörést szenvedett.

Mint azt korábban már megírtuk, a találkozó 71. percében Szoboszlai Dominik szabadrúgása után többen is ütköztek, Varga Barnabás pedig lenn maradt a földön. A magyar válogatott csatára nem kelt fel, a társak pedig egyből mutatták, hogy ápolás szükséges – ezalatt a magyar csapat játékosai eltakarták a támadót, akit később hordágyon vittek le a pályáról.

Az MLSZ közlése szerint Vargát egy stuttgarti kórházba szállították – az M4 Sport korábban azt közölte, képes volt kommunikálni a stábtagokkal.

Az M4 Sporton Marco Rossi szövetségi kapitány arról beszélt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, hogy Varga arccsonttörést szenvedett, de konkrétumot egyelőre nem lehet tudni, ahogy azt sem, hogy meg kell-e műteni. Ha kell operáció, ha nem, csupán annyi a bizonyos: az Európa-bajnokságon biztosan nem léphet pályára. 

A másik mérkőzésen Frankfurtban 1–1-es döntetlent játszott a német válogatott Svájccal és ezzel a csoport első helyén jutott tovább. A Német Labdarúgó-szövetség a találkozót követően a magyar szövetség Twitter-oldalán kívánt jobbulást a magyar válogatott csatárának.

FRISSÍTÉS, 0.30

Az MLSZ hivatalos Twitter-csatornáján közölte: Varga Barnabás arcában több csont is eltört, és agyrázkódást is szenvedett. A bejegyzés szerint nagy valószínűséggel műtét vár a támadóra, aki az éjszakát Stuttgartban tölti kórházban. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik