A magyar mellett még hat válogatott új mezeit mutatták be

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.14. 11:17
A magyar mellett még hat válogatott új mezeit mutatta be az adidas (Fotó: adidas)
A magyarral együtt egyszerre hét válogatott új mezeit mutatta be az adidas. A német sportszergyártó nyilvánosságra hozta az Eb-házigazda német, illetve a spanyol, az olasz, a belga, a skót és a walesi nemzeti csapatok új hazai és idegenbeli szereléseit.

A németek hazai meze ezúttal is fehér, de a vállrésznél a három csík mellett jobb és bal oldalról is a német nemzeti lobogó színei köszönnek vissza. Az Eb-házigazda idegenbeli szerelése már jóval látványosabb és szokatlanabb: rózsaszín és lila.

A belga csapat hazai meze sötétebb bordó színű, míg az idegenbeli világoskék lett. Az egyik legextrémebb párosítás pedig a skótoké, akik a kissé meghatározatlan mintájú sötét hazai mez mellett egy lila csíkokkal ellátott világoskék szerelést viselnek majd. Szintén nem hétköznapi a spanyolok idegenbeli meze, amely világosabb árnyalatú citromsárga, ellenben az olaszok tartották magukat a hagyományaikhoz, s kék, illetve fehér mezben játszanak a közeljövőben.

„Mindegyik mez modern stílussal fűszerezve, a büszkeség és az összetartozás érzését szimbolizálja, a történeti vizuális elemek és ikonikus nemzeti jelképek felhasználásával. A kollekció olyan meglepő és modern mezekből áll, amelyek az egyes nemzetek remélt futballsikereit szimbolizálják, miközben tisztelettel és hűséggel viseltetnek az egyes nációk futballöröksége iránt” – írta lapunknak eljuttatott közleményében a mezekről az adidas.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik