Az izraeliek Újpesten játsszák első pótselejtezős mérkőzésüket

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
2024.01.31. 14:20
Izrael válogatottja ismét Magyarországon játszik (Fotó: Balogh László, archív)
Az izraeli labdarúgó-válogatott az újpesti Szusza Ferenc Stadionban játssza Európa-bajnoki pótselejtezős mérkőzését Izland ellen.

Az európai szövetség (UEFA) szerdai közlése szerint a március 21-én sorra kerülő találkozót biztonsági okokból semleges helyszínen kell megrendezni az izraeli háborús helyzet miatt. Az izraeli–izlandi párharc győztese öt nappal később Bosznia-Hercegovinával vagy Ukrajnával kerül szembe a pótselejtező második fordulójában. Ha az ukránok nyerik a másik összecsapást, akkor a lengyelországi Wroclawban kerül sor a találkozóra, mivel Ukrajna – szintén háborús helyzet miatt – nem rendezhet nemzetközi mérkőzést.

Az izraeliek júniusban is Budapesten játszottak, akkor a fehéroroszok pályaválasztásával rendezett Eb-selejtezőt 2–1-re megnyerték az Újpest stadionjában. Novemberben, már a gázai háborús helyzet miatt a svájciakkal és a románokkal is Felcsúton mérkőztek meg, és 1–1-es döntetlen után 2–1-re kikaptak.

A selejtezőcsoportokból az első két-két helyezett jutott ki a németországi kontinenstornára, egy hely automatikusan járt a rendező válogatottjának, a maradék három helyért pedig 12 csapat verseng három ágon a pótselejtezőben, amelyet elődöntő-döntő rendszerben bonyolítanak le.

Magyarország veretlenül, csoportelsőként jutott ki az Eb-re.

 

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek